El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pascal diu que dins del PDeCAT hi ha “molta gent” que “té por” de Puigdemont
  • CA

La senadora i ex-coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha explicat en una entrevista a l’Ara les discrepàncies que mantenia amb l’expresident Carles Puigdemont i que la van portar a dimitir l’any 2018 com a líder del partit. Pascal apunta que “costa molt” discrepar de la “línia de Carles Puigdemont” i que ella, quan es va desmarcar de la línia del dirigent independentista, “ho va pagar car”. Així mateix, afirma que els motius pels quals va “perdre la confiança” en ella eren “estranys”. L’excoordinadora també sosté la tesi què “dins de JxCat, i sobretot dins del PDeCAT” hi ha molta gent que “té por” de discrepar de figures polítiques importants. Totes aquestes reflexions les explicita al llibre ‘Perdre la por’.

Marta Pascal considera també que és evident que JxCat va tenir l’oportunitat d’abstenir-se amb Pedro Sánchez, però hi va votar en contra. Segons ha dit, ella hauria apostat per “una abstenció tècnica”, per “obrir una porta”. L’excoordinadora, a més, ha mostrat la seva voluntat de “posar la política al centre” i de “sortir d’aquesta situació de bloqueig i de blocs”, tot i que ha apuntat que serà un procés “llarg i costos”.

En el llibre que publica, Marta Pascal també demana disculpes per com es va “extingir CDC”. L’excoordinadora del PDeCATcreu que hi havia un “error de plantejament” i ho justifica amb el fet que hi havia “lluites internes” i “moltes famílies confrontades”, entre altres motius.

Preguntada per si defensa un model de partit com el del PNB, Pascal diu que busca un partit que faci compatible fer política i defensar “els interessos dels ciutadans amb l’ideal de la independència”. En el context actual, Marta Pascal afirma que aquest model es troba al País Basc amb el PNB. A més, ha afegit que és el model que li agradaria que adoptés el PDeCAT.

Pascal s’ha desmarcat de l’estratègia actual d’alguns líders independentistes i creu que és necessari “refredar les emocions” i “tornar a la política”, perquè si no “la percepció que té la ciutadania és de desordre i de desgovern”. Així doncs, Pascal defensa “un nou espai polític” i “de centre”, i amb “una estratègia més pragmàtica i gradual”, que li agradaria que adoptés el PDeCAT.

Tot i la integració del PDECat a JxCat sota el lideratge de Carles Puigdemont, Pascal sosté que discrepar de “la línia legitimista” es veu com una mena de “servilisme” a “qualsevol partit d’obediència espanyola”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa