Parlón diu que el PSOE dona "més oxigen" al PSC en admetre la plurinacionalitat

La socialista afirma que els catalans ja no "hauran de fer un esforç addicional" a la direcció estatal perquè la ponència política ja recull el concepte

 

L'alcaldessa de Santa Coloma i nova membre de l'executiva del PSOE, Núria Parlón, ha considerat aquest diumenge que el fet que la direcció de Pedro Sánchez inclogui tres persones del PSC respon a "tota la campanya que el PSC ha fet en aquests mesos" i a la "voluntat" del secretari general de "reflectir a la direcció la pluralitat que representa" la formació catalana. "Estem satisfets. El PSC pot estar molt content de la representativitat dins l'executiva del PSOE", ha dit Parlón, que ha comparegut davant els mitjans junt a Paco Boya i Carles Ruiz –es altres dos membres de l'executiva- després de votar als òrgans del PSOE i abans de l'acte de clausura del congrés. Per a Parlón, la incorporació dels tres oferirà "la seva capacitat de treball per fer del projecte socialista un projecte per desbancar el PP".

 

D'altra banda, la socialista ha defensat que Pedro Sánchez "ha intentat integrar totes les sensibilitats" dins la seva direcció, tot i que només Patxi López i un proper a Susana Díaz s'han incorporat a l'executiva del nou secretari general, deixant així per als seus partidaris la pràctica totalitat dels llocs. Per a Parlón, si els partidaris de Díaz i López "no hi són, és perquè no han volgut ser-hi, i les voluntats són respectables". Per últim, Parlón s'ha mostrat molt satisfeta pel fet que la ponència política del PSOE hagi parlat per primer cop de plurinacionalitat de l'Estat, i creu que això posa les coses més fàcils al PSC i a la seva visió de l'encaix territorial. "Es reconeix la singularitat des de la unitat i queda molt ben recollit, no hem de fer un esforç addicional perquè la pròpia ponència ja ho recull. A més és una proposta que ens permet diferenciar-nos del carreró sense sortida de la Generalitat i també de la proposta del PP. Ens dona més força i més oxigen", ha sentenciat.

 

Comentaris