El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlon diu que el PSC “no serà mai com abans” després de les primàries
  • CA

 

La candidata a primera secretaria del PSC, Núria Parlon, ha posat en valor el procés intern que culmina aquest dissabte el partit amb la celebració de les primàries i ha assegurat que el partit “no serà mai com abans” d’aquest procés electoral. En declaracions als mitjans després de votar des de Santa Coloma de Gramenet, Parlon ha afirmat que el partit serà “més fort” per afrontar els reptes que ella veu, com un “gir a l’esquerra”, la necessitat de “reconnectar” amb determinats sectors de la societat, especialment els joves; i “recuperar la centralitat política”. D’altra banda, ha reiterat que els diputats del PSC al Congrés votaran ‘no’ a una eventual investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, i ha demanat a la gestora del PSOE que “pensi bé com justificar” el “gir ideològic” que suposaria abstenir-se.

La candidata ha afirmat que, independentment de qui guanyi, el PSC ha de fer un “rearmament ideològic”, tornar a connectar amb al ciutadania “incidint sobre tot en la gent jove de menys de 35 anys” i “moure’s cap a la renovació i l’espai de l’agenda compartida” de la mà de les entitats. 

 

La fins ara vici-primera secretària s’ha referit també a la posició que haurà de tenir el PSC en la votació a una eventual investidura de Rajoy, reiterant que els socialistes catalans votaran en contra d’aquesta opció. Ha afegit que el PSC ha estat sempre “disciplinat” i que sí es necessari pagaran la multa que s’interposi per trencar la disciplina de vot. 

En tot cas però, ha dit que “no està en qüestió el trencament del protocol de convivència”, tot i que ha assegurat que ella és partidària de la seva revisió per actualitzar el llenguatge que s’utilitza i amb l’objectiu de “fer-lo més útil” tenint en compte que les postures d’ambdues formacions “no sempre han de coincidir”. En tot cas, Parlon ha dit que ara “no és un bon moment” per fer aquesta revisió i que caldria esperar a que el PSOE superés la crisi actual i tingués interlocutors vàlids, ja que ha recordat que l’actual gestora “no ha estat escollida per les bases”. 

De fet, dirigint-se a la gestora del PSOE, li ha advertit que seria “molt complicat d’entendre que es produeixi un canvi ideològic” de la posició en contra d’un govern de Rajoy, que ha recordat que va ser “unànime” al comitè federal. En tot cas, ha dit que en cas de plantejar-se aquest canvi s’hauria de consultar a la militància i ha esperat que fins i tot es pogués “pactar” el fet que el PSC votés de manera diferenciada per mantenir la seva “coherència”. “Em sembla impossible que el PSOE pugui legitimar la política del PP”. Per tot això, Parlon ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de fer una consulta a la militància si el PSOE vol canviar la seva postura davant la investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa