El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlon demana al PSOE que respecti el ‘no’ del PSC a Rajoy
  • CA

La número dos del PSC, Núria Parlon, ha demanat aquest dissabte que el PSOE respecti la posició dels socialistes catalans, que diumenge expressaran al Comitè Federal del partit que votaran no a la investidura de Mariano Rajoy, una postura que ha afirmat que mantindran al Congrés.

D’altra banda, creu que les reaccions crítiques contra la seva posició per part dels barons del PSOE són fruit dels “nervis” i la “tensió” i que estan “fora de lloc”. En una visita a la fira de Móra la Nova, Parlon ha afirmat que està “convençuda” que hi haurà “molta gent del Comitè que no s’abstindrà” i que voldrà votar no a la investidura. La socialista ha celebrat que s’hagin recollit suficients signatures per forçar un congrés del partit per triar direcció i convocar primàries.

Pel que fa a algunes de les reaccions de Ferraz davant el plantejament del PSC, Parlon ha afirmat que estan “fora de lloc” i creu que són “fruit dels nervis i la tensió”. Amb tot, ha insistit que és clau mantenir respecte per poder continuar treballant conjuntament de cara el futur. Així, ha assenyalat també que el PSOE haurà de dir “de quina manera vol bastir ponts” amb el PSC si es confirma la posició diferenciada en la investidura de Rajoy.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet ha recordat que una part de socialistes volen que es faci un congrés del partit tan aviat com sigui possible per tenir una direcció que els representi a tots, un fet que creu que la gestora no compleix, i forçar unes primàries per elegir un candidat de cara el futur. Per aquestes dues causes ja s’han recollit suficients signatures de militants per a forçar-ho. La socialista s’ha mostrat contenta també per la mobilització que diversos militants del PSOE han fet davant la seu del partit a Madrid per reclamar un ‘no’ a la investidura que permeti un govern popular: “m’he sentit molt orgullosa de la gent que estava allà perquè és un reflex de què és el nostre partit”, ha dit.

Parlon ha dit que espera que el d’aquest diumenge no sigui un comitè de tensió i ha desitjat que “altres companys” d’arreu del territori els acompanyin en la decisió de mantenir-se en el no, tant en el comitè com en el Congrés. “Tenim una posició que comparteixen les nostres bases i les defensarem a través dels nostres vots de diputats”.

Amb tot, la número dos del PSC ha explicat que espera que es mantingui la darrera decisió que es va prendre, per unanimitat, al darrer congrés, amb el no en bloc de Rajoy. “Si es manté, estarem contents, si no, demanarem respecte als nostres plantejaments”, ha subratllat Parlon, que ha dit que no per defensar una posició o l’altra es consideren “millors o pitjors socialistes”: “es tracta de ser coherents i això només passa per no fer president Mariano Rajoy”.

Encara en aquesta línia, Parlon ha explicat que el PSC no estaran tampoc a favor d’una abstenció tècnica –en què només s’abstindrien el mínim de diputats indispensables per donar llum verda a la investidura de Rajoy, 11, i no tots en bloc. “No podem fer suport de cap manera a un govern del Partit Popular, hem fet campanya i els nostres militants no entendrien ara que féssim de crossa a un govern del PP”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa