El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlon avisa que una abstenció del PSOE comportaria “danys irreversibles”
  • CA

La candidata a la primera secretaria del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha alertat que una abstenció del PSOE per investir Mariano Rajoy com a president del govern espanyol seria “legitimar una gran estafa”.

 

En un article al diari ‘Ara’, Parlon també adverteix que es perdria “una oportunitat històrica amb danys irreversibles per a la construcció d’un estat modern que reconegui la plurinacionalitat i treballi per un nou marc econòmic i social”. D’altra banda, la candidata a dirigir els socialistes afirma que la crisi que viu el PSOE no és només “orgànica” sinó que “evidencia, en clau ideològica, el col·lapse del sistema del 78 davant la seva incapacitat per resoldre la triple crisi institucional-territorial, econòmica i social que fa agonitzar el sistema polític”.

 

En l’article, Parlon emplaça el PSOE a no afavorir la investidura d’un govern del PP “ja que això faria saltar pels aires 137 anys d’història”. “L’espai de reconstrucció del socialisme a Espanya passa per liderar, des de l’oposició i sense hipoteques, la refundació de la socialdemocràcia recuperant els vincles amb el poder públic que està més enllà de l’espai orgànic i institucional”, argumenta l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. 

  

 

 

Per tot plegat, Parlon ha reiterat que el PSC no es pot abstenir “per principis ideològics i per pragmatisme social” i que aquest “no és un debat sobre disciplina de vot”, sinó que és “un debat polític profund i sense precedents d’ençà que vam signar el protocol federal de relacions amb el PSOE”. “Volem seguir sent un partit federat amb el PSOE, volem ajudar a resoldre de la millor manera la crisi del socialisme a Espanya però no renunciarem a la nostra raó de ser a Catalunya”, sentencia Parlon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa