El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlem denuncia que Moncloa afavoreix les grans operadores amb l’estat d’alarma
  • CA

El màxim responsable de Parlem Telecom, Ernest Pérez, ha denunciat que el govern espanyol afavoreix “l’oligopoli de sempre” de les tres grans operadores de telecomunicacions amb l’estat d’alarma decretat en el marc de la crisi del coronavirus. Un dels extrems del decret de mesures econòmiques aprovat aquest dimecres com a complement a aquest estat determina la suspensió de les portabilitats, és a dir, de l’opció de l’usuari de canviar de companyia amb l’argument que així s’evita que els usuaris es desplacin a les botigues i que els operaris vagin a les cases de la gent. Pérez, que subratlla que, en canvi, no s’ha decretat el mateix per a les noves altes, lamenta que la mesura no té “cap lògica sanitària”, i en canvi sí la té “econòmica”.

En un vídeo que ha penjat a Twitter, Pérez recorda que en un moment on les grans operadores no poden oferir paquets de televisió complerts -a causa, per exemple, de l’anul·lació de les competicions de futbol- es veien abocades a fer rebaixes a les factures per mantenir quota de mercat. Davant d’aquest escenari, l’opinió de Pérez és que el govern de Pedro Sánchez ha optat per fer una “restricció absoluta del mercat i de la competència”. En aquest sentit, el màxim responsable de Parlem Telecom ha explicat que l’any passat hi va haver més de nou milions de portabilitats a Espanya, és a dir, més de nou milions d’usuaris que van canviar de companyia. I en aquesta circumstància ha indicat que els operadors de sempre “estan perdent” mentre que els nous grups “estan guanyant”.

Per tot plegat la companyia catalana considera que el reial decret publicat avui al BOE de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del coronavirus “perjudica greument el lliure mercat de la competència i beneficia directament Movistar, Orange i Vodafone”. En aquest sentit, Parlem Telecom assegura que en el que portem de 2020 hi ha hagut 111.000 portabilitats de fix i que en els darrers dies les tres companyies havien vist incrementat “significativament” el número de baixes a causa de les cancel·lacions dels esdeveniments esportius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa