El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament tomba una moció del PSC per convocar eleccions
  • CA

El Parlament ha tombat una proposta de resolució del PSC-Units per Avançar que instava el Govern a convocar eleccions “el més aviat possible”, després de “constatar l’incompliment del Pla de Govern, l’esgotament i desorientació estratègica del Govern”. JxCAT, ERC i la CUP hi van votat en contra, els Comuns s’hi han abstingut i PSC, PP i Cs hi han votat a favor. Un altre punt de la moció instava el president del Govern de la Generalitat de Catalunya a “tenir en consideració la diversitat d’opinions expressades en la reunió de l’Espai de Diàleg del passat divendres 17 de gener a l’hora de plantejar posicionaments o propostes en la nova Mesa de diàleg, negociació i acord entre Governs que s’ha de convocar a partir dels acords subscrits amb ocasió del debat d’investidura al Congrés dels Diputats, així com a incrementar els esforços per recuperar el diàleg amb el conjunt de les forces polítiques de Catalunya i per incorporar, per tant, tots els grups parlamentaris a l’esmentat Espai de Diàleg”, també ha estat rebutjat amb els únics vots a favor del PSC i dels Comuns. 

El líder del PSC, Miquel Iceta. JORDI BORRÀS

Els socialistes també pretenien que el Govern parés els peus al Consell per la República, i que reconegués que l’independentisme ha creat un trencament en la societat: “Insta el Govern a treballar per la reconciliació civil tot garantint que les institucions de la Generalitat de Catalunya representen al conjunt de la ciutadania, i desistint de tot intent de promoure o donar alè a qualsevol intent de posar en marxa una institucionalitat paral·lela, ni que ho sigui tan sols en aparença”, un punt que també ha estat rebutjat pel vot en contra del bloc independentista. En aquest cas, els Comuns hi han votat a favor, sumant-se al bloc de PP, CS i PSC.

Els socialistes tampoc no han aconseguit el suport parlamentari en aquest punt: “El Parlament constata la manca de respecte del Govern de la Generalitat pels acords presos pel Parlament de Catalunya durant la present legislatura, atès l’incompliment de molts d’aquests acords”. Cs, PSC i els Comuns hi han votat a favor, l’independentisme en contra i el PP s’ha abstingut. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa