El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament salva el director del CEO
  • CA

El Parlament ha evitat aquest dimecres que el director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), Jordi Argelaguet, després que el PP hagi presentant una proposta de resolució per reprovar-lo i cessar-lo. El PP ho ha demanat després que en una compareixença Argelaguet es referís al partit conservador com a formació d’“extrema dreta”.

La diputada del PP Esperanza García ha dit que aquesta manera de referir-se al partit havia estat “una manca de respecte absoluta” i ha defensat que el seu partit “és plenament democràtic” i que “participa de les institucions en democràcia”. Per García les paraules d’Argelaguet denoten que “no pot desenvolupar les tasques que té encarregades amb objectivitat”.

El PP només ha aconseguit el suport de Cs en aquesta proposta per reprovar el director del CEO. El diputat taronja Nacho Martín ha manifestat que Argelaguet no hauria d’ocupar el càrrec pel seu passat “militant del MDT” i la seva “trajectòria d’extremisme i radicalisme polític”.

En canvi, la CUP, ha defensat que dins del PP hi ha militants lligats a l’extrema dreta, com seria el cas, ha dit Carles Riera, de José María Aznar i la seva FAES o algunes declaracions fetes per Cayetana Álvarez de Toledo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa