El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament reformarà el reglament per fer plens telemàtics en “situacions excepcionals”
  • CA

La Mesa del Parlament, a proposta del president Torrent, ha acordat per majoria impulsar una reforma del Reglament per poder celebrar plens per via telemàtica en situacions excepcionals. Així ho han comunicat fonts parlamentàries després que la Mesa s’hagi reunit telemàticament a causa de les mesures de prevenció de l’expansió del coronavirus. La Mesa ha traslladat a la ponència de la reforma del Reglament la proposta formulada pels lletrats per tal que, en casos excepcionals, el Parlament pugui realitzar sessions plenàries de forma telemàtica. La ponència es podrà reunir telemàticament.

El president Torrent ha posat de manifest la necessitat que el Parlament de Catalunya pugui realitzar la seva activitat per mitjans telemàtics en casos excepcionals com els que ha provocat la Covid-19. Aquesta mesura s’afegeix a les decisions que ja ha pres la Mesa del Parlament per mantenir l’activitat parlamentària durant la crisi sanitària. La Mesa i la Junta de Portaveus es seguiran reunint de forma telemàtica. Els membres del Govern podran comparèixer telemàticament davant les comissions per donar comptes sobre qüestions relacionades amb la Covid-19. El Govern compareixerà telemàticament davant els presidents dels GP per explicar la gestió de la crisi sanitària. 

Pel que fa al Ple de Pressupostos, recordar que a la Mesa del 13 de març es va acordar per unanimitat un sistema excepcional per celebrar Plens per qüestions urgents o relacionades amb el Covid-19. Al Ple només hi participarien un màxim 21 diputats (com a una comissió legislativa) i un diputat de cada grup tindria delegat el vot de la resta del seu grup parlamentari. 

Finalment, la Mesa també ha rebutjat suspendre el període de sessions i constituir la Diputació Permanent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa