El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament reclama un pla d’emergència de suport a les famílies després de la covid-19
  • CA

El Parlament demana al Govern que faci una revisió de partides de despesa dels pressupostos del 2020 per a reorientar els recursos destinats “a temes no prioritaris” i destinar-los a mesures econòmiques i de protecció social, “imprescindibles i urgents davant dels efectes econòmics i socials derivats de la pandèmia”. També vol que s’estableixi un pla d’emergència i de suport a les famílies amb els fons “reorientats”.

D’altra banda, demanen que s’emeti puntualment l’ordre que dicti les normes d’elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2021 i per donar compliment de persentar el projecte abans del 10 d’octubre.

També els emplacen a presentar en seu parlamentària en el termini d’un mes un informe sobre les accions que l’executiu preveu fer fins al final de la legislatura per la reactivació econòmica i per pal·liar la crisi social. Reclama també incloure a quines partides es destinen els recursos del fons covid-19. La moció ha rebutjat instar el Govern a impulsar mesures per a “frenar la decadència econòmica de Catalunya”, tot millorant la competitivitat de les empreses, impulsar mesures perquè el turisme “torni” i “evitar polítiques de confrontació perquè el comerç de Catalunya no en pateixi les conseqüències”.

El diputat de Ciutadans José María Cano ha expressat que els pressupostos del 2020 no compleixen amb els objectius i que cal que l’executiu estableixi les prioritats en funció de la situació actual, d’acord amb la pandèmia. A més, ha retret als comuns que són “corresponsables” dels pressupostos “que no són bons per Catalunya”. “No van negociar bé ni han estat incapaços d’influir en la gestió dels comptes, i els han donat un xec en blanc a l’antiga Convergència”, ha etzibat Cano, que també ha criticat que la “decadència política” genera inseguretat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa