El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament reclama a Moncloa que recuperi l’autorització administrativa dels ERO
  • CA

El Parlament reclama al govern espanyol que recuperi l’autorització administrativa dels ERO en una sessió conjunta de les comissions d’Empresa i Treball monogràfica sobre el tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya. Els parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i CUP han votat en aquest sentit en tres propostes de resolució diferents, l’endemà que els representants de la plantilla de Nissan reclamessin la derogació, precisament, de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors. El PSC s’ha abstingut i el PP i Cs s’han posicionat en contra en les tres votacions. Els grups també han aprovat un text que titlla la incompareixença dels directius de Nissan a la comissió d’aquest dimarts com a “falta de respecte institucional”.

Una de les tres propostes aprovades, presentada per ERC, reclama recuperar aquesta eina existent abans de la reforma laboral del 2012 per tenir capacitat de resoldre els expedients que acabin sense acord entre sindicats i empresa. El mateix text també reclama estudiar la possibilitat que les ajudes i facilitats que rebin les empreses per part de les administracions vinguin acompanyades de “contrapartides” com ara, la “participació de les empreses públiques en l’accionariat”. Després de dos dies de sessions, els parlamentaris també han donat llum verda a la comissió a una proposta de la CUP que insta el Govern a donar curs a un projecte de llei de reforma de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors pel seu trasllat al Congrés dels Diputats que recuperi la capacitat d’incidència de l’autoritat laboral en els processos d’acomiadament col·lectiu.

Catalunya en Comú Podem ha registrat la tercera proposta en aquesta línia que ha estat aprovada. El text reclama derogar la reforma laboral del 2012 que ha suposat “un element de precarització i afebliment dels drets dels treballadors, desequilibrant a favor de l’empresari l’estructura de la negociació col·lectiva”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa