El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament insta el Govern a impulsar un Pacte Nacional per la Indústria el 2021
  • CA

El Parlament de Catalunya ha instat el Govern a impulsar l’elaboració del Pacte Nacional per la Indústria per abordar una estratègia de reindustrialització i transformació del model d’acord amb l’Agenda Europea 2030. Amb els vots a favor de tots els grups, excepte la CUP que s’ha abstingut, la cambra ha aprovat un punt de la moció dels comuns que reclama que el pacte s’elabori el 2021 de forma “concertada” amb les organitzacions i agents econòmics i socials perquè entri en vigor el 2022. La moció aprovada aposta perquè s’incloguin com a eixos estratègics la transició energètica, l’economia circular, la indústria 4.0, promoure els pactes territorials i garantir la suficiència pressupostària del pla.

En altres punts de la moció que s’han aprovat s’aposta per l’aprovació del projecte de llei de Transició energètica, elaboració i desplegament de la Prospectiva Energètica de Catalunya a l’horitzó 2050 (PRO-ENCAT 2050) i del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya 2030. La transformació de l’Institut Català d’Energia en l’Agència Catalana de l’Energia.

S’aposta per l’aprovació d’una nova llei de residus de Catalunya “adequada als compromisos europeus en matèria de residus”, la transformació de l’Agència de Residus de Catalunya en l’Agència de Recursos i l’impuls d’una estratègia catalana de “simbiosi industrial”.

Entre els punts aprovats també n’hi ha un que demana desplegar l’accés a la xarxa de banda ampla a tot el territori català i desenvolupar el hub d’impressió 3D amb la coparticipació dels agents econòmics i socials.

També s’aposta per garantir la suficiència pressupostària per a l’execució del Pla de suport a la indústria de l’automoció i de la mobilitat així com dels “futurs acords de reindustrialització dels centres de Nissan a Catalunya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa