El Parlament Europeu reclama a la Comissió una llei de violència de gènere

Una resolució parlamentària exigeix que tots els estats de la UE ratifiquin la Convenció sobre la violència contra les dones

El Parlament Europeu ha reclamat a la Comissió que proposi una llei europea sobre violència de gènere. En una resolució aprovada amb 500 vots a favor, 91 en contra i 50 abstencions, la cambra ha exigit a la CE que faci aquesta proposta legislativa sobre totes les formes de violència de gènere i que inclogui la violència contra les dones al llistat de delictes reconeguts per la Unió Europea. D'altra banda, el text insta a tots els estats de la UE a ratificar la Convenció d'Istanbul sobre la prevenció i la lluita contra la violència contra les dones. La resolució ha obtingut el suport de gairebé tots els grups polítics, excepte dels conservadors de l'ECR i dels ultres d'Identitat i Democràcia.

Bulgària, Txèquia, Hongria, Lituània, Letònia, Eslovàquia i el Regne Unit són els sis estats que encara no han ratificat l'acord sobre violència contra les dones. Amb la resolució d'avui, el Parlament Europeu urgeix als seus governs a fer-ho sense més dilació. La Comissió Europea té la competència exclusiva a la UE per proposar legislacions i, per això, la cambra li demana que legisli sobre la violència de gènere. Ara bé, l'executiu no té l'obligació d'acceptar aquesta petició.

 
 

Comentaris