El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament es compromet a reduir “progressivament” el pagament de dietes als diputats
  • CA

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat aquest dijous un punt d’una moció de la CUP on es compromet a modificar el reglament de la cambra durant el primer semestre del 2021 per reduir de manera “gradual i progressiva” les dietes i desplaçaments que perceben els diputats i regular-los en l’assignació fixa. En canvi, no s’ha aprovat un altre punt de la moció pels vots negatius de JxCat, ERC i el PSC i els afirmatius de Cs, CatECP, PPC i CUP que instava el Govern a reduir en tres mesos un 14% les retribucions als membres del Govern i alts càrrecs amb una lògica “finalista” per revertir les “retallades” i conseqüències de la crisi de la covid-19.
Per unanimitat s’emplaça el Govern a posar tots els recursos disponibles de la Generalitat i augmentar la despesa per fer front a la crisi social i econòmica i reforçar la sanitat pública. També se li demana que torni a exigir al govern espanyol que aprovi un pla de rescat amb ajudes directes als sectors més afectats i a garantir ajudes directes pròpies pels treballadors i treballadores “més afectats per la crisi”.

Amb els vots a favor de tots els grups tret de dos diputats del grup PSC-Units que s’han abstingut la cambra aposta perquè es creí en 15 dies una taula d’estudi sobre les fórmules de lluita contra la desocupació de llarga durada, o els salaris que no permeten sortir de la pobresa, com la Renda Garantida de Ciutadania, l’Ingrés Mínim Vital o la Renda Bàsica. Aquesta taula hauria d’estar integrada pels grups parlamentaris, agents socials i sindicats per elaborar un pla estratègic.

Finalment, amb l’abstenció de Cs, el vot negatiu del PPC i el favorable de la resta de grups s’insta el Govern a reforçar i accelerar l’aplicació de la competència sancionada i inspectora que tenen l’Agència Catalana de Consum i l’Agència d’habitatge de Catalunya amb col·laboració amb determinats ajuntaments per sancionar a grans propietaris que no compleixin amb les lleis en matèria d’habitatge i de regulació del lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa