El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pare d’un dels CDR empresonats denuncia que li controlen el telèfon
  • CA

Manel Tomàs, pare d’un dels set membres dels CDR empresonats per l’Audiència Nacional sota l’acusació de terrorisme, ha denunciat en una entrevista a Vilaweb que a les famílies dels detinguts també les “criminalitzen”. “Em controlen el telèfon“, ha afirmat al mitjà digital. Tomàs recorda que es va assabentar de la detenció quan era a Extremadura, i que de camí cap a Mollet del Vallès, on resideix el seu fill, li van dir que se l’enduien a Madrid, on va decidir esperar-lo. El va veure un dissabte per última vegada, ja a la presó, i des d’aleshores no hi ha pogut parlar perquè ha de ser el pres qui truqui, i no sap si el seu fill ha tingut alguna complicació amb la documentació. En el moment de fer l’entrevista, tampoc sabia si estava en règim d’aïllament, però l’endemà va saber que no. Almenys dos dels set empresonats ho estan. 

El pare del detingut desconeix la relació del seu fill amb el moviment independentista, ni si coneixia els altres detinguts. Ell no els coneix. En tot cas, afirma que forma part, com el seu fill, d’una família llibertària, i pensa que, potser per això, se l’ha criminalitzat. També denuncia que s’han publicat fotografies del seu fill vestit de militar tretes de context, i assegura que surten del fet que és aficionat a l”airsoft’. Tomàs ha estat molt vinculat al moviment associatiu del barri del Raval de Barcelona i recorda que el seu fill, Germinal, també s’hi havia implicat. Explica que organitzaven activitats culturals i reivindicacions per aconseguir millores al barri.

També afirma sentir-se “aclaparat” pel suport que ha rebut de la ciutadania i considera que el seu fill és un pres polític. Afirma que la detenció té l’objectiu de “fer por”, i és aquí on indica que ell també se sent criminalitzat. “Truques i se senten sorolls estranys i veus de fons. Em controlen el telèfon. Ara mateix ens poden controlar des d’aquí fora, si volen. No tan sols criminalitzen el grup que ha estat detingut sinó la resta de familiars i amics”, lamenta. A més, creu que els empresonaments també proven de fer por a aquelles persones que es vulguin mobilitzar contra la sentència de l’1-O. En paral·lel, explica que només han rebut suport explícit de la CUP, però no de la resta de partits.

Finalment, explica que és internacionalista, però que des que van passar “el ribot” a l’Estatut es va començar a fer independentista, i ara ja se’n considera “per tots els motius que donen perquè tirem endavant la independència“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa