El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paluzie critica el govern Puigdemont en el tercer aniversari de la declaració d’independència
  • CA

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha lamentat que el Govern de Puigdemont “convertís la negociació amb l’Estat en un objectiu” i no implementés la independència. En el tercer aniversari de la declaració unilateral d’independència (DUI), en un article a El Punt Avui, Paluzie ha criticat que l’executiu no la proclamés fins “el darrer cop de porta de l’Estat al diàleg“. L’entitat ha assegurat que la DUI “continua pendent de llibertat” i que cal “empènyer” les institucions. Precisament, el Secretariat Nacional de l’entitat sotmetrà a votació dels socis accions de cara a les eleccions. Proposen comparar els programes electorals dels independentistes i vetllar perquè el futur Govern sigui fruit de la màxima “concentració de forces“.

La posició de l’ANC davant les eleccions del proper febrer que es va aprovar el passat diumenge i que se sotmetrà a votació dels socis contempla altres propostes. Planteja diferents iniciatives de cara als comicis, fins a la constitució del futur Govern i pel seguiment de l’actuació del nou executiu i el Parlament.

Fins a les eleccions, proposen no participar en taules de recerca d’unitat estratègica en creure que són “exercicis retòrics balders”, fer una comparativa setmanal durant la campanya electoral dels programes dels partits independentistes, promoure debats i incentivar la votació “activa i massiva” de l’electoral independentista. També promoure un decàleg d’accions i principis per avançar cap a la independència.

Fins a la constitució del nou Govern, reclamen que les institucions tinguin el mandat d’actuar com un “bloc cohesionat” de representants de la societat per “avançar cap a la ruptura democràtica amb l’estat ocupant”. Reclamaran “acords col·lectius de bloc cohesionat” per garantir la força a la Mesa del Parlament i a la presidència.

“Vetllarem perquè el govern que nomeni el/la MHP, no sigui fruit de pactes parcials, sinó que reuneixi la màxima concentració de forces”, sostenen. També proposen activar les assembles exteriors per donar a conèixer el seu decàleg.

Finalment, per fer el seguiment de l’actuació del nou govern i el Parlament, proposen que l’ANC faci un informe trimestral sobre l’acció governamental i el desenvolupament del decàleg. “Convocarem la ciutadania a mobilitzar-se davant del Govern i el Parlament per exigir el compliment del mandat atorgat”, han plantejat.

També plantegen impulsar un congrés internacional de precedents d’independències unilaterals i crear el Llibre blanc de les independències unilaterals.

Incidir perquè les eleccions siguin plebiscitàries

En una altra proposta de resolució que l’ANC plantejarà als socis, es parla d’incidir de forma “decisiva, clara i contundent” perquè les properes eleccions siguin un “plebiscit sobre la independència”. “
 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Si a octubre 27, 2020 | 14:35
    Si octubre 27, 2020 | 14:35
    Te raho la sra Paluzie. I el President fa temps que diu que va ser un error. Crec que allò interessant és com ens ho farem per que hi hagi una estratègia unitària que sobrepassi el partidisme, per altra banda, inconcebible quan estem en una colònia? Si volem alliberar-nos del estado, no te sentit que hi hagi "parts" entre els esclaus.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 27, 2020 | 15:33
    Gonzalo octubre 27, 2020 | 15:33
    "el libro blanco de las independencias unilaterales"..... Más bien será el libro rosa con dibujitos de unicornios, elfos, y habitantes de Narnia.... Jajajajajjajajajajajaa!!!!!
  3. Icona del comentari de: Avia a octubre 27, 2020 | 16:07
    Avia octubre 27, 2020 | 16:07
    Sra. Paluzie, avui mateix hem don de baixa de l'ANC
  4. Icona del comentari de: ANC a octubre 27, 2020 | 16:50
    ANC octubre 27, 2020 | 16:50
    Investigueu si es cert, que ERC, diuen que no avia fet la seva feina , i per tan per mol que declaris la independència, si la declares , desprès que fas?
  5. Icona del comentari de: Angelblau a octubre 27, 2020 | 17:30
    Angelblau octubre 27, 2020 | 17:30
    Puigdemont el nostre PRESIDENT
  6. Icona del comentari de: germà marx a octubre 27, 2020 | 17:41
    germà marx octubre 27, 2020 | 17:41
    L´Institut d´Estudis Catalans ha d´actuar; hi ha de donar una solució; no pot ser que veient totes aquestes "empentetes", "lluitetes", "esbroncadetes", etc. que hi ha entre els polítics, que nosaltres -el pobre poble- encara dubtem si d´aquesta situació n´hem de dir que n´estem "cansats", o n´hem de dir que n´estem "avorrits", o n´hem de dir que n´estem "farts" ; que l´Institut disposi quina paraula hem de fer servir nosaltres, el pobre poble.
  7. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a octubre 27, 2020 | 18:09
    Luisnomeacuerdo octubre 27, 2020 | 18:09
    La bruja palurduza y su discurso de odio, que se puede esperarde los lazinazis. Ale a llorar pequeños traidores que no valéis ni para ir a por pan.
  8. Icona del comentari de: joanr a octubre 27, 2020 | 19:18
    joanr octubre 27, 2020 | 19:18
    Ja cal preguntar als partits si posaran en vigor la independència congelada, si al parlament hi ha majoria independentista i s'ha superat el 50% de vots independentistes. SI o NO. No val ambigüitats, ni estructures d'estat, ni reconeixements internacionals... Proclamar la independència i fer-la efectiva el mateix dia que es constituesca el nou parlament.
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 27, 2020 | 20:07
    Doctor Strangelove octubre 27, 2020 | 20:07
    Aquesta pertarda és funcionaria de classe A de l'Estat Espanyol, o sigui cobra d'Ñ. El primer que hauria de fer, si tingués dignitat, és deixar de cobrar d'aquest Estat que odia i donar exemple. I el segon i més important, deixar d'usar el cognom Palurdie, gràcies al qual li van donar la beca de la Caixa, immerescudament, of course, com al retardat del Comín i d'altres espècies similars. Doc.
  10. Icona del comentari de: Miquel a octubre 27, 2020 | 21:18
    Miquel octubre 27, 2020 | 21:18
    Té raó, però ara no es pot anar enrera. Ara tocaria anar tots junts els partits independentistes, per separat no es farà res. Em sembla que si es vol independència, ANC... i si fessin un partit? per un futur clar. Així tenir un partit clar a lo que vol la gent independència.
  11. Icona del comentari de: Ben alt i ben clar a octubre 28, 2020 | 08:56
    Ben alt i ben clar octubre 28, 2020 | 08:56
    Senyora Paluzie parli clar i català, sisplau, digui que el junqueras i ERC estaven més pel tripartit que no pas per fer la feina que tocava, ja que no feren res de res, ah sí! trobar_se d'amagatotis amb la zorraida. Digui_ho ben alt sisplau!
  12. Icona del comentari de: Miquel a octubre 28, 2020 | 21:25
    Miquel octubre 28, 2020 | 21:25
    Està en suspensió la DUI, el Parlament podria votar per aixecar la suspensió de la DUI...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa