El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paluzie alerta també que només amb mobilitzacions no n’hi ha prou
  • CA

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha arribat aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent), on ha anunciat que només amb mobilitzacions no n’hi ha prou per avançar cap a la independència. En la presentació d’un documental, Paluzie ha aprofitat per presentar un “espai d’eines de país” al Pla de Palau de Barcelona com un complement a la manifestació convocada per la Diada.

 

Paluzié, tal i com va fer ahir l’exconseller Josep Huguet, després de les crítiques a Twitter sobre la manifestació, també ha apostat per fer “un salt qualitatiu” en el moviment polític. En aquest sentit, ha remarcat la capacitat de l’independentisme civil de “fer coses per afeblir el poder de l’Estat i enfortir el nostre”. Per a Paluzie també cal un “salt qualitatiu” perquè les “mobilitzacions soles, sense resposta institucional i política queden coixes”.

 

En aquest sentit, ha demanat unitat estratègica per “reprendre el camí a la independència”. Així mateix, ha definit la manifestació de la Diada com el “tret de sortida de les mobilitzacions que vindran la sentència”. Paluzie ha anunciat un “espai d’eines de país” sobre lluita no violenta com “la no cooperació, la creació d’alternatives com a la Cambra de Comerç, l’arribada als col·legis professionals, sindicalisme nacional o consum estratègic”. “La gent que vingui a Barcelona podrà sortir amb instruments a les seves mans que poden el poder per avançar des de la societat civil per afeblir el poder de l’Estat i enfortir el seu”, ha especificat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa