Paluzié alerta: "Cal desobediència institucional”

La presidenta de l’ANC refà els números del CEO i avisa que la "via del diàleg no és realista"

Elisenda Paluzie, en un moment de la seva intervenció a la UCE

Elisenda Paluzie, en un moment de la seva intervenció a la UCE

 

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, està disposada a que l’entitat civil sigui el tàbac del cavall adormit del procés. Si ahir advertia que amb mobilitzacions no n’hi ha prou, aquesta tarda ha reivindicat la unilateralitat i ha definit la via de diàleg com “no realista”. En un debat amb altres entitats sobiranistes dels Països Catalans, celebrat aquesta tarda a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada (El Conflent).

 

Paluzie ha criticat la reducció a un 9% de la població que defensa la via unilateral del darrer baròmetre d’Opinió del Centre d’Estudis d’Opinió. “Si em pregunten si prefereixo un referèndum acordat o la via unilateral, sempre diré és millor una via negociada; un procés d’independència negociat sempre és millor que no pas unilateral; però la via del diàleg no és realista”, ha argüit. En aquest sentit, Paluzie insisteix que reduir a un 9% els “unilateralistes” no és rigorós perquè la gran majoria, tot i apostar la possibilitat de la unilateralitat, reconeixerien que és millor la via negociada però aquesta és poc realista perquè l’Estat “ni reconeix com a subjecte polític Catalunya”.

 

“La unilateralitat no és una insurrecció perquè nosaltres tenim una legitimitat i sobirania que rau en un parlament”, ha reblat. “Encara no han prohibit votar partits independentistes, tenim majories democràtiques en parlament democràtic”. “El Primer d’Octubre va ser unilateral”, ha reivindicat, “perquè l’Estat no tenia voluntat d’acordar-lo, amb una majoria del Parlament al darrera, i la força que li donava que fos organitzat pel Govern en donar-li oficialitat”.

 

 

“Allò que no podia fer el Govern per la repressió ho feia el moviment popular”, ha remarcat. “Si l’1-O hi va haver desobediència civil i institucional, la independència l’haurem de fer amb les dues”, ha constatat. Per arribar a la independència cal la desobediència civil i institucional”, ha subratllat. Una estratègia que uniria les tres potes del que fins ara ha estat la infanteria independentista: majories parlamentàries, un Govern “embrió d’un executiu d’una República” i i la mobilització popular de la societat civil organitzada”. La tesi de Paluzie es complementa amb la "confrontació democràtica" que ahir va plantejar a la UCE el president Quim Torra i que ERC no acaba de comprar perquè considera que és "ridícul" el paper que poden fer les institucions davant el poder de l'Estat.

 

 

La presidenta de l’ANC està convençuda que a l’Octubre de 2017 l’independentisme “perd força i la recupera l’Estat”. “Estem en una etapa de transició que ja dura dos anys, en què s’ha gestionat el dol de la repressió i que ha desdibuixat el futur polític”, ha reblat. L’errada de principi, per Paluzie, seria que l’independentisme va pensar que el referèndum seria l’eina per negociar amb l’Estat”.

 

 

Comentaris (18)
Albert Berrio Fa 5 mesos
Aquesta senyora no té cap autoritat moral per dir el que hem de fer perquè ha dut a la paràlisi i la inoperància l'ANC, una de les eines més valuoses del moviment independentista.
Una presidenta que resta. Fa 5 mesos
Aquesta senyora llença consignes, com més estridents millor, però no te idea de les conseqüències, ni té cap mena d'estratègia seriosa i real. Tots els que no compartim la seva prèdica som traïdors i poc patriotes. Un moviment que pretén ser transversal i que té un seguiment de menys del 10% no crec que sigui cap bona notícia per l'independentisme.
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
Amb els Ñordos res a negociar ! Tot Ejuropa reconeix que són uns tarats mentals, però ... sap que, de moment tenen el PPoder, feixista, que no és, ni serà etern !
Comando Cadaques Fa 5 mesos
No vais a hacer nada . Os gusta vivir bien . Vivis muy bien . Hasta que no te vean en la carcel nadie creera tus palabras . Comando Cadaques .
Manel Fa 5 mesos
Vaga general,DUI. I surtir ja d,Espanya represora dictadora i lladre
pregunta Fa 5 mesos
ERC ????? junqueras o Durán i Lleida ???
Ramon Fa 5 mesos
Tot això haver-ho dit abans, noi de Tona. Tot això haver-li-ho dit a ERC quan deia el diametralment oposat al que té la santa barra de dir ara que ja ens l'ha feta fotre.
kiko Fa 5 mesos
Cal desobediencia institucional, pero ha de tenir el suport al carrer, i no precisament per a cantar cançons i fer sopars grocs. Si l´ANC no dona la consigna als socis de que cal prepararse per anar a la presó i rebre garrotades i la ilegalització de l´ANC, i defensarse quan calgui per el mitja mes convenient, no s´arribara gaire lluny.
Almogaver Fa 5 mesos
Espanya és un estat feixista....i el diàleg no existeix amb els feixistes,
Ramon Fa 5 mesos
Si mai toca recular, quin remei, ja ho faríem. Però ERC no hi té cap dret, a reclamar-ho. I menys encara a pretendre liderar res quan són ells els grans culpables de l'ensulsiada i quan pel camí han renegat fins i tot de la normalització del català.
Ramon Fa 5 mesos
No hi ha cap raó per recular ara, que no hi sigués quan ERC deia "rata", "tumor" i "traïdor" a qui no veia clar que tinguéssim prou força per intentar-ho. Si l'encertat era posar el fre, calia haver-ho fet quan ERC insultava a qui no hi posés el coll. No pas ara que insulta a qui es resisteix a posar-hi el cul.
jordi tor Fa 5 mesos
La via del diàleg és tant poc realista com la unilateral. La independència no és només proclamar-la si no exercir-la i defensar-la. M'agradaría que la sra. Paluzié es deixés de retòrica grandiloqüent i ens expliques a la tropa amb que compta per a fer-ho.
Palurdie...! Fa 5 mesos
Tevacomé un mohón.
Vlad Fa 5 mesos
Somiatruites. La insurrecció serà armada O no serà
Noi de Tona Fa 5 mesos
El diàleg, segons la senyora Paluzie, no és “ realista”. I “ ridícul” el paper q poden fer les Institucions. Alternativa segons ella ? Desobediència. De debó creu q aquest és el camí?? Ens pagarem una nata de cosmpionat ! Donem duport i confiança als nostres partits, escoltem l’ opinió racional dels nostres presos polítics , tinguem al cap al Jordi Sánchez, a en Raül Romeva, a en Cuixart, Junqueras... patriotes com ho fou Muriel Casals, ..... i amb tot el respecte x
Juan de Cal Sigró ( Solsones ) Fa 5 mesos
Cullons !! i aixo que es a la practica ???
Què dieu què? Fa 5 mesos
Torneu-hi a posar el Graupera, ja us va servir perquè BCN perdés la majoria independentista amb els vostres experiments, pallussos'
Esta desgraciada fanática ,¿ es retrasada mental?. Fa 5 mesos
Antes volarán los elefantes que ver una Catalunya independiente por vía unilateral.
Josep Sierra Roca Fa 5 mesos
Profesional de l'insult ben amagat en l'anonimat...
Vlad Fa 5 mesos
Comemetolculo tontita españolita