El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pallassos contra “l’a por ellos”
  • CA

“Sense pallassos/pallasses no hi ha revolució”. Aquesta ha estat una de les consignes principals en la protesta-performance que aquest matí ha organitzat la plataforma Som Riure. Una convocatòria esperonada per un grup de pallassos encapçalats per Jordi Pesarrodona, represaliat pels fets del 20S i del Primer d’Octubre, quan era regidor d’ERC.  Una autèntica pallassada contra la repressió policial just davant la Prefectura del CNP a Catalunya. “N’estem fins els nassos”, cridaven.

 

La protesta ha estat vistosa i ha reunit unes cinc-centes persones que han tallat la Via Laietana a l’alçada del carrer Sant Pere Més Alt. La manifestació ha tingut dos punts de trobada i el destí no s’ha descobert fins ben bé a darrera hora. Una primera columna ha sortit des de la plaça Sant Pere i una altra de la plaça Comercial del Born. A les onze s’han dirigit cap a la Prefectura del Cos Nacional de Policia a Via Laietana.

pallaso2

Jordi Pesarrodona i un company d’ofici es retraten davant la policia Quico Sallés

Pallassos, músics i acompanyants amb nassos vermells han interpretat diverses cançons amb balls inclosos davant els agents de policia que custodien l’edifici que l’acció els ha agafat per sorpresa. “Passi-ho bé!”, “Independència”, “Llibertat presos polítics”, “L’Estaca”; “Fora, fora, fora la justícia espanyola”; “Aquest edifici serà una biblioteca” o “Fora les forces d’ocupació” han configurat el repertori.

 

Els pallassos s’han retratat amb els policies i els han deixat les maletes en senyal de comiat per tal que “se’n vagin”. La Via Laietana ha quedat tallada pràcticament a partir de les onze i els Mossos hi han desplaçat agents de seguretat ciutadana. Nassos vermells, perruques i vestits estrafolaris han completat una escenografia simbòlica de protesta i, sobretot “d’acció no violenta”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa