El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pallasso Pessarrodona, condemnat també per desobediència
  • CA

El titular del Jutjat número 2 de Manresa ha condemnat al pallasso Jordi Pesarrodona a 14 mesos d’inhabilitació per càrrec públic, a set mesos de multa a deu euros diaris i, a sobre a pagar les costes del judici. Tot just una setmana després de celebrar-se la vista. El magistrat considera que és autor criminalment responsable d’un delicte de desobediència a càrrec o autoritat pública del 410.1 del Codi Penal. En aquest sentit, en la sentència de 17 folis, a la que ha tingut accés El Món, el jutge ha arribat a la “convicció judicial sense dubtes” de la culpabilitat de Pesarrodona. 

Pesarrodona va ser jutjat per la seva actuació durant el Primer d’Octubre a l’escola Joncadella, a Sant Joan de Vilatorrada, (Bages),  quan aleshores n’era regidor. El fet que la Guàrdia Civil es dirigís a ell i no facilités l’entrada de l’institut armat a l’escola ha estat valorat pel jutge com una desobediència, agreujada per la seva condició de regidor i de “líder carismàtic”, tal i com va assenyalar el testimoni del Tinent de la Guàrdia Civil que va ser prova de càrrec de l’acusació. De fet, el castiga per impedir l’actuació de la Guàrdia civil valent-se de la “reputació política social” del pallasso ara condemnat. 

L’exregidor ha assegurat que la condemna a 14 mesos d’inhabilitació i multa de 2.100 euros per un delicte de desobediència l’1-O és “una bestiesa”. “Si em condemnen a mi també han de condemnar a qualsevol càrrec públic, funcionari o regidor que va votar l’1-O; estan condemnant tot un poble”, ha denunciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa