Pagans: "Cal definir millor què vol dir catalanista"

Veu bé que el PSC tingui grup propi a Madrid però avisa que no vol dir que s'hagi de desmarcar '"contínuament"

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha receptat al PSC "definir millor què vol dir catalanista" i també les seves relacions amb el PSOE. Pagans creu que els socialistes catalans s'han de relacionar amb el PSOE i que aquesta relació l'haurà de debatre en el congrés que es farà la tardor del 2011. Pagans, que no és militant del partit i ha anunciat que no repetirà com a cap de cartell socialista a Girona, s'ha mostrat a favor que els socialistes catalans tinguin grup propi a Madrid, tot i que "no vol dir que s'hagi de desmarcar contínuament" dels socialistes espanyols. L'alcadessa ha defensat la feina de "pedagogia" que va fer el PSC amb el PSOE per aprovar l'Estatut.

L'alcaldessa de Girona ha constatat que entre les files del PSC hi ha "diferències d'opinió" sobre quina ha de ser la relació amb "el partit germà o cosí", és a dir, amb el PSOE, i espera que el congrés de la tardor del 2011 serveixi per "clarificar". "Cal definir més bé què vol dir catalanista i definir millor quina és la relació amb el PSOE", ha dit, tot advertint, però, que "no hi ha d'haver trencaments perquè això no aporta res".

Tot i apostar per debatre sobre la redefinició de les relacions amb el PSOE, Pagans ha volgut deixar clar que "Catalunya ha assolit, gràcies als socialistes d'aquí i d'allà, les màximes quotes d'autogovern". "Amb tots els defectes, el PSC és el partit que ha hagut d'anar a explicar al PSOE que hi ha un Estatut i que s'havia de votar", ha recordat, qui ha fet "pedagogia". Una actitud que, per Pagans, comporta "riscos" i qui els ha assumit és el PSC. Pagans, però, creu que caldrà fer "més pedagogia" en el futur.

Pagans s'ha mostrat partidària d'un grup propi al Congrés dels Diputats. Aquesta és una posició que han defensat obertament dirigents de l'ala catalanista del partit, com Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura. "Sempre he dit que sí", ha recordat Pagans, tot i afegir que no creu que aquest sigui un tema que "calgui resoldre avui o demà". En tot cas, l'alcaldessa de Girona creu que el PSC ha de tenir la capacitat en "moments determinats" de poden "votar diferent" respecte el PSOE. "No trobo malament que el PSC tingui un grup propi, cosa que no vol dir que s'hagi de desmarcar contínuament dels socialistes d'arreu de l'Estat", ha dit.

A més, ha negat que el PSOE hagi tingut lligat de mans i peus al PSC. "No és tant que el PSOE marqui el PSC, sinó que el PSC ha de veure en el proper congrés com relacionar-s'hi". Pagans aposta perquè hi hagi una relació. "Només faltaria!", ha reblat.

 
 

Comentaris