Pachi Vázquez (PSOE) demana als socialistes que "deixin d'enganyar a la gent"

L'exsecretari general del PSOE a Galícia qualifica de "trauma" el Comitè Federal del PSOE celebrat aquest dissabte

 

L'exsecretari general del PSOE a Galícia, Pachi Vázquez, ha demanat als seus companys de partit "deixar d'explicar mentides" i explicar que "cal elegir entre tres coses horroroses": Anar a unes noves eleccions, intentar formar un Govern amb Podem, ERC, CDC i Bildu; o abstenir-se i deixar governar a Mariano Rajoy.

"No fem com Pedro Sánchez, diguem la veritat. No tenim fórmules màgiques, Ciutadans ha dit que no, Coalició Canària ha dit que no. Llavors, la gestora i el partit han d'elegir entre aquestes tres fórmules la que sigui la menys traumàtica per a Espanya, la menys traumàtica per al partit i pensant que cap de les tres és una fórmula que agradi a cap socialista", ha subratllat.

 

En declaracions a la Cadena COPE, Vázquez ha qualificat de "trauma" el Comitè Federal del PSOE celebrat aquest dissabte, que ha conclòs amb la dimissió de Pedro Sánchez i el seu Executiu i el nomenament d'una gestora per dirigir el partit. "Ha estat quelcom totalment innecessari. Pedro Sánchez i César Luena sabien el que passaria i com eren les forces".

L'exdirigent gallec ha criticat l'ús per part de la recent dissolta Executiva liderada per Sánchez de "tots els racons i recursos dels Estatuts" per a "tensar" el partit a favor seu i portar-lo a "una esquizofrènia política" amb la seva "incapacitat per assumir responsabilitats".

 

"En el partit socialista hi ha una norma no escrita que és que quan guanyes les eleccions les guanyes, i quan les perds les perds. El que mai s'ha donat és que algú que ha perdut les eleccions volgués governar. Si tu li preguntes als teus votants després d'haver perdut si volen que governis, et diran que clar que volen", ha postil·lat.

 

 

A més, s'ha mostrat confiat que, malgrat el "naufragi del partit" a la reunió celebrada ahir en Ferraz, aquest és "l'últim tram del 'Via Crucis' polític" en què s'han vist sumits els socialistes i ha assegurat que el PSOE "existia molt abans que arribés Pedro Sánchez" i "existirà molt després que hagi marxat".

 

Així i tot, ha advertit que "la convalescència serà llarga" i ha demanat que el que s'ha viscut aquesta setmana sigui una "catarsis" que porti a la renovació del projecte socialdemòcrata i de l'"edifici socialista". "Em preocuparia que el meu partit faci un Congrés únicament per repartir-se uns espais de poder entre determinades federacions o territoris. Espero que haguem tocat fons", ha manifestat.

 

Comentaris