Pablo Iglesias sobre el referèndum: "No és acceptable"

El líder de Podemos creu que cal que sigui legal per considerar-lo "seriós"

 

 

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha volgut deixar clar aquest dimarts que encara que la consulta que prepara la Generalitat sobre la independència "pot ser un exercici legítim" per expressar políticament "un desig", "no és un referèndum acceptable" ja que per a ser "seriós i viable" ha de ser legal i pactat.

"Això no serà un referèndum legal, ni verificable, ni servirà per exercir el dret a decidir. Pot ser una manifestació legítima que no s'ha de criminalitzar, però no un referèndum legal", ha assegurat en una entrevista a RNE.

 

 

"La nostra posició és clara", ha subratllat, abans d'assenyalar que encara que la consulta que prepara el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "pot ser un exercici legítim d'una proposta política", un referèndum ha de ser "pactat, viable, verificable i amb conseqüències jurídiques".

En aquest sentit, Iglesias ha comentat que a Podemos no li sembla malament que hi hagi "expressions polítiques d'un desig", però ha restat importància a la convocatòria i se n'ha distanciat encara que, això sí, ha demanat no criminalitzar-la. "El que vol fer el president de la Generalitat pot ser acceptable com a manifestació política, però no és un referèndum acceptable", ha insistit.

 

Comentaris