El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pablo Iglesias al PP: “Tenen tants imputats que no hi caben en els escons del Congrés i el Senat”
  • CA

 

El candidat de Podemos a substituir el president del govern espanyol Mariano Rajoy, en cas de prosperar la moció de censura que es debat avui al Congrés dels Diputats, Pablo Iglesias, ha afirmat durant la seva intervenció en aquest debat que “el que ens hi juguem és la salut democràtica d’Espanya”. Iglesias, que ha defensat la plurinacionalitat “de les moltes persones que s’emocionen amb banderes diferents malgrat que vostès no ho entenguin”, ha recordat al PP que “tenen més imputats que escons hi ha al Congrés i al Senat”.

 

El líder del partit morat s’ha dirigit “als que no ens coneixen” advertint-los que “no som perfectes, però no a nosaltres ningú ens silencia ni ens compra, com sí que han fet vostès amb el PSOE i Ciutadans”, de qui ha lamentat que facilitessin la investidura de Rajoy malgrat haver dit el contrari en campanya electoral. En aquest sentit, segons Iglesias, “amb voluntat, demà aquests senyors se n’anirien a casa seva, per què no tenen majoria”. El candidat de Podemos també ha dit als diputats socialistes que “tant de bo ens posem d’acord per treure’ls del govern més aviat que tard” però amb “franquesa”. El dirigent morat ha dit que “assumeixo els meus errors en el passat” i demana als socialistes fer el mateix, però assegura que “nosaltres no donem aire als corruptes”.

 

Pablo Iglesias ha opinat que, la moció de censura, és l’única opció viable per fer fora el PP de les institucions. Ho argumenta recordant que “no serveix de res demanar-los que marxin a casa” exemplificant-ho amb la reprovació del ministre Rafael Catalá de qui diu “mireu quina cara de preocupació té”. Per Podemos, el PP “juga totes les seves cartes a la por”.

 

El candidat anticapitalista ha etzibat a la bancada popular que “vostès volen esborrar la història, mentre que nosaltres la volem portar al Congrés”. Pablo Iglesias ha recordat que “el seu partit va ser fundat per set dirigents del franquisme”.

 

La corrupció també ha jugat un paper important en el discurs d’Iglesias demanant als populars que “posin en el seu programa electoral que el finançaran empreses privades i que després els donaran concessions a canvi un cop arribin al poder”. El líder de Podemos ha demanat “als senyors del PP que marxin” i ha avisat a Mariano Rajoy que passarà a la història com “el president de la corrupció”.

El candidat a presidenciable, que ha basat el seu discurs fent memòria de la història d’Espanya, ha fet aquest exercici ja què diu “cal entendre la història per saber el que està passant avui”.

 

Pablo Iglesias també ha acusat al govern espanyol de “governar en contra dels contribuents i a favor dels defraudadors” recordant-los que “el Tribunal Constitucional ha hagut d’anul·lar per unanimitat l’Amnistia Fiscal creada per afavorir els seus amics”. Segons Iglesias, “la seva política fiscal és una de les bases de la corrupció”.  Pel candidat, “la precarietat i la corrupció són incompatibles amb la democràcia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa