Otegi vol un lehendakari que proclami la república basca: "M'és igual si sóc jo o és un altre"

El coordinador general d'EH Bildu diu que al País Basc li agradaria que es plantegés un projecte per aconseguir la independència com s'està fent a Catalunya

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha assegurat aquest dimecres que la seva prioritat no és ser lehendakari, sinó que ho sigui algú que plantegi un camí perquè Euskadi pugui declarar una república basca. "Jo vull que al meu país hi hagi un lehendakari que plantegi una via concreta per proclamar una república basca. M'és igual si sóc jo o és un altre qualsevol", ha explicat en declaracions a Ua1 Ràdio. Otegi assegura que per al País Basc li agradaria que es plantegés un projecte per aconseguir la independència com s'està fent a Catalunya, i conclou que l'important és que es plantegi, no qui ho planteja: "No tinc cap obsessió a ser lehendakari".

El líder abertzale considera que la gran diferència entre la comunitat basca i la catalana és que Catalunya ha renunciat a arribar a un pacte amb l'Estat perquè entén que aquest mai voldrà acordar un "marc democràtic" per decidir el seu futur polític. Otegi no veu garantit l'actual nivell d'autonomia d'Euskadi i avisa: "Això que tens avui, demà t'ho poden treure. Si necessiten treure-t'ho, t'ho treuran", per la qual cosa considera que el millor blindatge és un Estat propi. "Si quan gestionem nosaltres --els bascos i no l'Estat--, les coses van molt millor. Per què no ho gestionem tot?", conclou el líder d'EH Bildu.

 
 

Comentaris