El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Otegi: “L’Estat té por a les urnes”
  • CA

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmat aquest dimecres que el govern espanyol és “hemofòbic” i “té por a les urnes”, en preguntar-li per l’actuació de l’Estat davant el referèndum previst per a l’1-0. Otegi, que aquesta tarda participa, al costat del diputat d’ERC Joan Tardà, en un acte a Lleida promogut per Added_by_omisiontradassemblea.cat i altres entitats, ha fet aquestes declaracions a les portes de l’Ajuntament de la ciutat, en una roda de premsa convocada per ERC.

El portaveu d’aquest partit en el consistori, Carles Vega, ha lamentat que l’alcalde, el socialista Àngel Ros, no els hagi rebut i ha afirmat que “segurament no ha volgut i ha rebut gent de l’altra banda de l’espectre polític”. “El Govern espanyol és hemofòbic, és un govern que li té por a les urnes, a la democràcia i que no ha arribat a entendre, potser perquè encara no ha arribat a la modernitat en termes culturals i ideològics que voler mantenir la unitat de l’Estat espanyol és un objectiu lloable, però solament es pot fer des del concurs i la voluntat lliure dels pobles que componen l’Estat“, ha afirmat.

 

Otegi ha afegit que “amb prou feines en dos mesos hi ha una cita amb la llibertat, no solament amb la llibertat del poble català sinó amb la del conjunt dels pobles del planeta, també del basc, hi ha una cita amb la dignitat, hi ha una cita amb la democràcia i hi ha una cita amb un futur millor per als homes i dones de Catalunya”. “Nosaltres -ha insistit- a Euskal Herria i a Catalunya tractarem de convèncer els ciutadans que el millor que podem fer és construir un Estat refugi dels nostres drets socials“.

Otegi ha dit també que del Govern espanyol no esperava una altra cosa que no siguin traves i en aquest punt ha advertit que la partida “no es juga al Govern espanyol, es juga al poble de Catalunya”. En aquest context ha dit que està convençut que si el poble de Catalunya actua amb responsabilitat democràtica i pacíficament “d’aquí a uns mesos” s’assistirà a la creació de la República catalana. “Jo vull agrair aquesta invitació i dir com en el seu moment va dir el president del Govern basc José Antonio de Aguirre, que nosaltres sempre amb Catalunya”, ha afirmat, per concloure una roda de premsa, en la qual ha remarcat que per a ell, el procés que està realitzant el poble català és modèlic, pacífic i democràtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa