Otegi: "El problema per un final ordenat no està en ETA ni en l'esquerra abertzale"

El secretari general de Sortu assegura que "una sortida ordenada i definitiva necessitaria comptar amb l'aval de la comunitat internacional i la implicació del govern espanyol i francès"

 

Ahir va fer cinc anys que ETA va anunciar el cessament definitiu de l'activitat armada. Avui, el secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, ha assegurat que "el problema per un final ordenat, no està en ETA ni en l'esquerra abertzale". Durant una entrevista al programa 'El Matí de Catalunya Ràdio', Otegi ha deixat clar que "el poble basc és el subjecte i el destinatari del Procés. No el fem per satisfer ni al govern espanyol ni al francès".

 

A més, l'exportaveu de Batasuna ha destacat que "una sortida ordenada i definitiva necessitaria comptar amb l'aval de la comunitat internacional i la implicació del govern espanyol i francès", però ha lamentat que "el govern francès no s'aparta ni un mil·límetre de la política del govern espanyol". Per tot això, ha vaticinat que "això no passarà mai amb aquest govern espanyol, i tampoc em sembla que s'impliqui el govern francès".

 

Comentaris