El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Óscar Puente: “L’aplicació de l’article 155 és una mesura molt cruenta”
  • CA

 

La nova executiva del PSOE ja s’ha posat a treballar. Aquest matí s’ha reunit per primer cop a la seu socialista de Ferraz, en una trobada que segons el nou portaveu del partit, Óscar Puente, durarà fins a la tarda. Puente, alcalde de Valladolid i des d’avui cara visible del PSOE, ha reivindicat que avui, “ser militant del PSOE és més útil que mai”. El portaveu ha fet una crida a la ciutadania perquè es faci militant del partit “com ho han fet moltes persones en els últims mesos” assegurant “que la gent que vingui al PSOE tingui clar que aquí ara s’obre una etapa on es tindran en compte els mèrits i les capacitats”. El batlle de Valladolid ha recordat també que la nova executiva té un marcat caràcter municipalista.

 

El portaveu socialista s’ha allunyat de les declaracions, ahir, de l’exdirigent Alfonso Guerra demanant l’aplicació de l’article 155 a Catalunya assegurant que és una decisió molt “cruent”. Puente deixa clar que “és una opinió personal d’Alfonso Guerra a la que no vull anar més enllà”, i reitera que el nou PSOE “espera solucions menys cruentes perquè això no passi”. Malgrat que l’article 155 formi part de la Constitució, Puente opina que seria “una decisió molt dolenta, ja que suposaria suspendre l’autonomia de Catalunya”. En aquest punt, els socialistes reclamen “un punt intermedi entre el rupturisme dels independentistes i l’immobilisme del PP”.

 

Óscar Puente ha reclamat una trobada entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el nou líder del PSOE. Sobre trobades, el portaveu també explicat que després de la reunió de demà amb el grup parlamentari, Sánchez començarà a trobar-se amb la resta de partits de l’oposició per obrir un espai de diàleg per abordar el futur del govern espanyol. No obstant això, Puente recorda que “el PSOE dialogarà el diàleg i buscarà una entesa amb qui volen marxar de l’Estat perquè es quedin, però no pot recolzar un govern d’Espanya en aquests partits”. Des del PSOE defensen que “són possibles els acords en la regeneració, les polítiques socials i altres àmbits entre Podemos i Ciutadans” motiu pel qual “treballarem per aixecar els vetos”. Puente ha explicat que “la taula de diàleg serà oberta” i que “qui vulgui es podrà aixecar i marxar o incorporar-s’hi”. El portaveu socialista creu que “renunciar que Ciutadans ajudi al canvi és donar la batalla per perduda, i nosaltres no la donarem per perduda”.

 

Des del PSOE han respost les paraules que aquest matí els ha dedicat Mariano Rajoy, demanant reduir la crispació, i li demanen que “actuï ell per reduir aquesta crispació, cessant ministres reprovats”.

Robles al Congrés, Gil al Senat i Garcia a Europa

 

La diputada Margarita Robles, número dos de Sánchez en les darreres eleccions, serà la nova portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats. Robles, que no és militant del PSOE i ha estat fins fa poc membre de la carrera judicial -ara en excedència-, és una de les diputades que va votar no a la investidura de Mariano Rajoy. El de Robles és un perfil més aviat baix, per no fer ombra al nou secretari general que no compta amb escó a l’hemicicle. Robles estarà acompanyada de la vicesecretaria Adriana Lastra com a portaveu adjunta i Rafael Simancas com a secretari general del grup socialista. La catalana Meritxell Batet, serà una de les quatre secretaries generals adjuntes.

 

Ander Gil serà el nou portaveu socialista al Senat, mentre que l’asturiana Luisa Carcedo en serà la secretaria general, en una estructura que passa de sis a quatre membres. L’eurodiputada i responsable d’acció internacional del nou PSOE, Iratxe García, serà la veu dels socialistes espanyols a les institucions europees. L’eurodiputat català Javi López, serà el secretari general adjunt de l’Eurogrup.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa