Ortega: "Serem actius amb el dret a decidir"

La vicepresidenta del Govern recorda que l'executiu lluitarà contra "les ingerències de Madrid"

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assegurat avui que el Govern tindrà una "actitud activa" en el dret a decidir i que això es veurà amb una "remodelació" de la Llei de consultes per poder "exercir amb tota llibertat els seus preceptes".

De fet, ha assenyalat que volen impulsar "una normativa de consens, una nova llei per realitzar les consultes pertinents i de la manera que considerin adequades". En aquest context, Ortega ha recalcat que el Govern serà ferm davant el Tribunal Constitucional i "de les ingerències de Madrid per preservar els drets de la llei".

La vicepresidenta ha replicat així al parlamentari d'ERC Pere Aragonès, qui li ha preguntat pel desplegament de l'article 122 de l'Estatut, que regula les competències sobre consultes populars per part de la Generalitat.

L'article 122 de l'Estatut assenyala que correspon a la Generalitat la competència exclusiva per a l'establiment del règim jurídic, les modalitats, el procediment, l'acompliment i la convocatòria per la mateixa Generalitat o pels ens locals, en l'àmbit de llurs competències, d'enquestes, audiències públiques, fòrums de participació i qualsevol altre instrument de consulta popular, salvant el que disposa l'article 149.1.32 de la Constitució.

 
 

Comentaris