Ortega diu que a l'administració encara "hi ha un excés de personal"

La vicepresidenta no es mostra disposada "a alimentar la confrontació amb l'Estat"

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura aquest dissabte en una entrevista al diari Avui, que les retallades fetes fins ara a l'administració pública potser no són suficients perquè encara "hi ha un excés de personal". "Hem fet un exercici reduint un 40% de l'estructura política i haurem d'anar baixant de nivells", adverteix. Això sí, sense tocar els funcionaris.

Respecte les relacions Catalunya-Espanya i a dos dies abans de la reunió Mas-Zapatero, la vicepresidenta del govern assegura que des de Catalunya "no s'alimentarà la confrontació amb l'Estat", encara que reconeix que les eleccions del 2012 marcaran un punt d'inflexió.

Ara bé, segons Ortega, no es buscarà un xoc frontal, però tampoc es renunciarà "als ingressos pactats per fer front a les necessitats del país" perquè com reitera la situació financera actual és "culpa d'una gestió incorrecta del tripartit i d'uns incompliments de Madrid". "Si Catalunya no se'n surt, Espanya tampoc", sentencia Ortega.

Respecte les consultes, Ortega reitera que davant el buit legal ha decidit deixar les urnes sense consultar-ho a la consellera de Justícia. De fet, com a empadronada a Barcelona, la vicepresidenta diu que "no descarta" votar perquè "tots els processos participatius són bons" encara que, com també ha dit Jordi Pujol, considera "un error" la data del 10 d'abril.

 
 

Comentaris