El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició acusa Torra d’utilitzar la sessió de control per denunciar la repressió
  • CA

L’oposició ha acusat el president del Govern, Quim Torra, d’utilitzar la sessió de control per denunciar la “judicialització” del procés. El diputat del PPC Alejandro Fernández ha preguntat a Torra per la limitació del preu del lloguer. El president ha aprofitat per denunciar la “repressió judicial” i ha donat suport a la líder de JxCat a Madrid, Laura Borràs -que avui compareixia al TS-, a la Mesa -pel judici al TSJC- i als dos CDR que ahir van declarar a l’Audiència Nacional. Santi Rodríguez (PPC) ha demanat la paraula per protestar perquè Torra no havia respost la pregunta de Fernández. Carlos Carrizosa (Cs) s’hi ha sumat i ha reclamat al president de la cambra, Roger Torrent, que empari els diputats davant la “nova vulneració” de drets.

“Sempre al costat de la democràcia. Sento vergonya pels qui emparen la repressió contra companys vostres. Em fa vergonya que empareu o doneu cobertura al judici“, ha deixat anar Torra, dirigint-se als escons dels diputats de l’oposició. Tot seguit Rodríguez ha demanat la paraula per recordar que el subgrup del PPC només pot fer una pregunta al mes i que Torra “no pot utilitzar dos dels dos minuts i mig que té per parlar del seu llibre”.

Ens sentim en una situació de desempara terrible“, ha afegit el diputat, que ha exigit a Torrent que “ordeni el debat”. Rodríguez ha emplaçat el president del Parlament ha deixar que es torni a començar, sense que hagi comptat el temps, per tal que Torra respongui Fernández: “El president no ha respost cap pregunta, ens quedem en una situació de desempara, i demano que es corregeixi”, ha afegit.

Torrent ha dit que ell no intervé en el debat polític i ha emplaçat a continuar el debat. El lletrat major, Joan Ridao, ha parlat amb Torrent un moment, i el president de la cambra ha dit que seria “generós” amb l’ús del temps que li restava a Torra. A continuació, Carrizosa ha demanat la paraula per dir que Torra no pot aprofitar el torn de respostes per “parlar del seu llibre”. La sessió de control ha continuat.

Però al final de tot, Carrizosa ha tornat a demanar la paraula, per argumentar que s’havien vulnerat dos articles del reglament -el 164, sobre el contingut de les respostes orals, i el 85.6 sobre les intervencions del president i el Govern. El portaveu de Cs ha opinat que caldria haver obert un nou debat. Aquí, el líder del PSC-Units, Miquel Iceta, ha demanat la paraula per afegir-se a la protesta de Carrizosa.

Finalment, el president de JxCat, Albert Batet, ha opinat que la resposta de Torra s’adequava “perfectament” a la pregunta “genèrica” del PPC que s’ha entrat al registre. La polèmica ha acabat aquí, amb Torrent assegurant que es prendria nota de les queixes de l’oposició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa