OPA de la Crida als democristians

La formació de Jordi Sànchez estudia organitzar un quart corrent d’opinió

Nou moviment de plaques dins la Crida Nacional. En ple procés de constitució interna, la formació de colideren Jordi Sànchez, Carles Puigdemont i Toni Morral, es planteja construir un altra pista d’aterratge ideològic per ampliar les seves costures.  En una reunió de treball celebrada aquest matí a Barcelona, s’ha plantejat la creació d’un nou “corrent d’opinió”: la democràcia cristiana.

 

En aquest sentit, un dels “representants” ha demanat la paraula per proposar en nom d’un grup d’associats  articular aquest sector ideològic. Aquest “corrent d’opinió” -en l’argot de la Crida Nacional- s’afegiria als tres creats: progressista, socialdemòcrata i liberal. De fet, el passat  setembre, 700 socis del partit es van trobar a les Cotxeres de Sants per constituir aquests corrents d’opinió que funcionen com a sectors interns.  Aleshores Marina Geli va fer de tòtem socialdemòcrata; el politòleg Ramon Cotarelo de portaveu d’esquerres i Aleix Sarri, assessor internacional de Quim Torra, de cara del corrent liberal.

 

 

La proposta s’ha fet aquest matí en la jornada de treball que ha substituït el “consell de representants” que no s’ha pogut constituïr perquè encara no estan configurades totes les legacions territorials. La idea d’obrir un corrent exprès de democristians s’interpreta com un gest cap un bon gruix de militants que se senten propers a les tesis de Manuel Carrasco i Formiguera, el president independentista de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya, assassinat pels feixistes.

 

De fet, participants en l’acte recordaven el bon nombre de militants que van marxar d’Unió el 2015 quan Antoni Duran i Lleida i la seva direcció va renunciar a les eleccions plebiscitàries. En aquest sentit, altres participants comentàven a El Món que no es descarta que es puguin afegir a la formació membres de Demòcrates, el partit impulsat precisament, pels independentistes d’Unió que tenen dos diputats al Parlament -Toni Castellà i Titón Laïlla-, integrats a les llistes d’ERC o han participat en la creació de Primàries organitzant algunes candidatures en les passades eleccions locals. Demòcrates va participar en la coalició de JxSí a les eleccions de 2015.

 

 

Els impulsors de la idea entenen que amb un quart corrent de força tradició a Catalunya es reforçaria missatge d’unitat nacional dins la diversitat ideològica de la Crida. Al capdavall, recorden que al democràcia cristiana o les idees socialcristianes han estat presents en els moments de més evolució nacional a més de formar part d’un corrent ideològic amb cert èxit a Europa.

 

 

Comentaris