'Omplim Estrasburg' convoca un "acte de suport" a Puigdemont i Comín

Reprenen la convocatòria que també exigirà que l'Estat espanyol compleixi la sentència del TJUE sobre Junqueras

'Omplim Estrasburg', la plataforma que va promoure una mobilització independentista al juliol, ha convocat finalment un acte de suport a Carles Puigdemont i Toni Comín coincidint amb el primer ple a l'Eurocambra. A més d'acompanyar-los, també reclamen a la UE obligui l'Estat espanyol a complir la sentència del TJUE, pel que fa a la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. Després que el Consell per la República (CpR) descartés convocar cap acte perquè consideren que "ara és davant les institucions espanyoles on cal reclamar justícia", i que 'Omplim Estrasburg' desistís de fer una nova mobilització "per problemes aliens", els promotors s'han decidit a reprendre la manifestació "per les demandes de persones i entitats".

Segons un comunicat dels organitzadors, l'acte convocat començarà a la una del migdia a l'esplanada de l'Eurocambra i acabarà a les tres de la tarda. Es llegirà el manifest i recolliran signatures per a presentar una petició formal al Parlament Europeu. El col·lectiu espera que Puigdemont, Comín i també l'eurodiputada d'ERC Diana Riba hi assisteixin.

 

La plataforma demana que Espanya "no posi obstacles" perquè Comín i Puigdemont prenguin possessió del càrrec. També exigeix a les instàncies europees que obliguin l'Estat espanyol a complir la sentència del TJUE i garanteixi el dret de representació política de tots els catalans i que el Parlament Europeu reconegui el dret a l'autodeterminació i que "obligui" Espanya a fer-lo efectiu com a solució al conflicte entre Catalunya i Espanya.

Aquest col·lectiu considera que la sentència del TJUE "obre una escletxa en el silenci" de la UE i indiquen que, si cal, adreçaran a l'Eurocambra la petició formal d'obligar a Espanya a "posar fi a la greu violació dels drets de representació" i "el reconeixement de l'autodeterminació".

 

Comentaris