Òmnium respon al rei que no té "cap credibilitat"

L'acusa de ser el responsable del "dolor i la repressió" a Catalunya

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha respost al rei Felip IV que les seves apel·lacions al diàleg no tenen "cap credibilitat" des de l'1-O perquè va decidir "prendre partit" i ser "part del conflicte" contra la ciutadania de Catalunya. "Qualsevol cosa q digui el rei fins que no assumeixi que els poders de l'Estat són els causants de tant dolor i repressió a Catalunya farà impossible avançar en la resolució del conflicte", ha precisat en declaracions posteriors a l'ofrena a la tomba de Macià. Mauri també s'ha referit a la imatge que el líder de l'entitat, Jordi Cuixart, ha penjat aquesta nit a Twitter on se'l veu pintant una peça de ceràmica a la presó de Lledoners.

Mauri ha recordat la "connexió molt especial" que Cuixart té amb una part de la ciutadania catalana i reconeix que, quan es pot veure una imatge seva provoca "emoció" i ha reiterat en demanar el seu alliberament.

Alhora, ha reclamat de nou el dret a l'autodeterminació i la llibertat com a premisses per a la resolució d'un conflicte polític, que "només es resoldrà amb diàleg".

 
 

Comentaris