Òmnium reclama posar el focus en la llibertat i no en el grau penitenciari

Mauri insisteix que Cuixart i la resta són presos polítics però tenen drets

“Precisament perquè són presos polítics no es pot desviar el focus de la llibertat i no en el debat de la classifiació grau penitenciari”. Aquesta és la resposta del portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, a l’avaluació com a presos de segon grau que aquest matí ha fet la Junta d’Avaluació del departament de Justícia. En una roda de premsa, des de la seu nacional d’Òmnium, Mauri ha demanat als partits polítics que “siguin valents”.

 

“El nostre debat està en la posada en llibertat immediata, aquest és el debat”, ha reblat Mauri. En aquest sentit, ha avançat que Jordi Cuixart no s’acollirà a cap mesura que impliqui penediment perquè “no ha comès cap delicte”. Així mateix, consideren que Cuixart i la resta de presos tenen els mateixos drets que qualsevol pres, encara que siguin polítics.

 

 

“El Govern de la Generalitat i els partits polítics han de ser valents i garantir els drets dels presos polítics”, ha apuntat. En tot cas, ha insistit que Cuixart no renunciarà a cap dret que com a pres pugui tenir. Cuixart des de la presó ha piluat un missatge clar: "No caiguem en polèmiques estèrils que només serveixen per dividir-nos; coherència, rigor i valentia".

 

 

Comentaris