El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium recela de la reforma constitucional del PSOE i recorda el “recolzaré” de Zapatero
  • CA

 

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha criticat la proposta de reforma constitucional que defensa el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i que el dissabte va tornar a reivindicar a Barcelona, durant l’acte de proclamació de Miquel Iceta com a candidat del PSC a la Generalitat.

 

  

“De debò tenen la barra de demanar-nos que ens tornem a creure un nou ‘recolzaré’ després d’aquell Estatut que es van raspallar?”, ha preguntat des de Castellar del Riu, on ha participat en un acte a l’esplanada del Pi de les Tres Branques, símbol del nacionalisme català.

 

Així s’ha referit Cuixart a la promesa realitzada el 2003 per l’expresident del Govern socialista José Luis Rodríguez Zapatero de recolzar la proposta d’Estatut que ca aprovar el Parlament però que finalment va ser modificat al Congrés i al Senat abans de ser votat en referèndum el 2006.

 

També ha lamentat la negativa del Govern central a permetre el referèndum sobre la independència previst per al diumenge 1 d’octubre i ha assegurat que negar el dret a vot és “retrocedir dos segles”.

 

“Quan d’aquí a un temps recordem com hem hagut de defensar un dret tan fonamental com el vot no ens ho creurem”, ha afirmat Cuixart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa