El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium exigeix a Torra una resposta “contundent” contra una sentència condemnatòria
  • CA

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, una resposta “contundent” davant una possible sentència condemnatòria als líders independentistes. Després de trobar-se amb el cap de l’executiu, Mauri ha explicat que li ha manifestat “la indignació” viscuda avui en veure que Advocacia de l’Estat i la Fiscalia mantenen les acusacions de sedició i rebel·lió. “És una vergonya, cal que tots responguem davant aquest atac als drets fonamentals i a la democràcia”, ha dit el vicepresident, tot afegint que si es confirmen les penes suposarà un camí “sense retorn” per a la democràcia espanyola.

Mauri no ha volgut especificar quina ha de ser aquesta resposta, tasca que ha encomanat a l’executiu de Torra. No obstant això, ha fet una crida a una unitat estratègica “per poder donar a resposta a aquestes greus acusacions”.

Un nou referèndum

Sobre si la resposta ha de ser un nou referèndum, Mauri no s’ha mullat. Això sí, ha reiterat que la ciutadania “té dret a exercir el dret a l’autodeterminació” i s’ha mostrat convençut de què “si cal tornar a votar, es farà tantes vegades com faci falta”.

Esperances en el PSC

Mauri ha assegurat que darrere de les acusacions de Fiscalia i Advocacia de l’Estat hi ha el Govern de Pedro Sánchez i ha lamentat l’actitud del PSC. El vicepresident ha recordat que, darrere de la manifestació per les retallades de l’Estatut, el 2010, hi havia el llavors president José Montilla. “Volem pensar que el PSC tornarà a aquelles posicions i a apostar pel catalanisme”, ha dit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa