Òmnium defensa la desobediència civil davant la "injustícia de l'Estat espanyol"

"Els poderosos saben com criminalitzar la protesta", assegura en una carta Jordi Cuixart

Comencen les jornades de 'Desobediència Civil' d'Òmnium Cultural. Entre aplaudiments, el vicepresident i portaveu accidental de l'entitat, Marcel Mauri, ha recordat a l'activista i fundador d'Open Arms, Oscar Camps, detingut per 100 dies al port de Barcelona per ordre del govern espanyol, i Carola Rackete, detinguda pel govern italià de Matteo Salvini  i lliberada el darrer dimecres . "Open Arms se la juga cada vegada que va al Mediterrani a salvar vides i el govern de Pedro Sánchez, soci de VOX, el persegueix", ha afirmat Mauri danvant la pressència del president de la Generalitat, Quim Torra. Mauri també ha llegit una carta del president de l'entitat, Jordi Cuixart, on ha assegurat que "els poderosos saben com criminalitzar la protesta i la dissidència posant-nos paranys".

A l'acte d'inici de les jornades, el portaveu també ha denunciat l'emissió de diverses multes per part del govern espanyol dirigides a Òmnium, el segrest de la seva revista al juliol del 2017, diversos registres de la Guàrdia Civil en els darrers 2 mesos i els 626 dies que el seu president, Jordi Cuixart, porta a la pressó. "Hem de formar-nos com a societat. Des d'Òmnium recolzem la necessitat de tenir una societat crítica", ha afirmat.

 

El filòsof Xavier Antich també ha inaugurat la primera de les més de 10 sessions organitzades pels dies 4 i 5 de juliol. "El conflicte amb l'estat espanyol no està tancat, els conflictes polítics només es poden resoldre políticament", ha assegurat Antich abans de fer al·lusió a diversos activistes històrics. "Pensem en Rosa Parks quan parlem de desobediència civil, que va ser inmediatament sentenciada i condemanda a presó per seure on la llei no li deixava -ha explicat el filòsof-. Pensem en Gandhi, que va liderar i promoure moltes inicaitives de desobediència civil, ell també va ser empreseonat, per l'imperi britànic".

Durant la seva intervenció, Antich ha demanat en diverses ocasions el compromís amb la desobediència civil davant de lleis enormes i injustes. "Pensem en la lluita feminista, en la insubmissió fiscal, en la bona gent de la PAH, en Open Arms i en tota l'opisició a les lleis d'estrangeria", ha exclamat.

 

Comentaris (8)
Òmnium defensa la desobediència civil davant la "injustícia de l'Estat espanyol" Fa 6 mesos
Dons molts de catalans i catalanes defensem la aplicaçio de la llei davant l'intent de cop d'estat que va voler fer el president de aquest "omnium". Au, a la via!
vendetta Fa 6 mesos
dexeu de fer el caneló, gilet jaune els veïns ens marca el camí, y control de territori control am totes les consecuencias lliures o morts
RFS Fa 6 mesos
Òmnium defensa la desobediència civil i economica davant la "injustícia de l'Estat espanyol" de permetre que el VASCOS tinguin el xollo del CUPO , que el paguem tots els CATALANS.
Josep Fa 6 mesos
Ja està bé de anar amb el ciri a la mà i baixantse els pantalons , vagas permanents fins a marxar de la dictadura lladre borbonica
Ramon Fa 6 mesos
Moltes empreses, moltes persones públiques tipus locutors, cantants, esportistes, actuen com botiflers per un mer càlcul: és la manera de tenir mercat espanyol sense perdre'n de català sempre que la botifleria s'emboliqui en xerrameca progre. Si perdessin mercat català s'ho pensarien dos cops. I si no rectifiquessin, aviat hi hauria qui ocuparia el seu espai.
injustìcia Fa 6 mesos
“Quan la injustícia és llei, la desobediència és deure”
Hem de, cal que,... Concretem! Fa 6 mesos
És responsabiilitat i obligació dels nostres líders, no tant sols els d'Òmnium i la ANC sinó també els que estan al parlament i als ajuntaments, tenir JA preparat un pla d'aquestes característiques, que ofereixi garanties als participants i s'estructuri amb continuïtat diària i a llarg termini. I sense estalviar referir-nos a l'enemic pel que són: criminals, salvatges, segrestadors. I des de les institucions afavorir la creació d'un banc català i deixà LaCaixa i el Sabadell en pilot
Vicenç Ramoneda Fa 6 mesos
"Els poderosos saben com criminalitzar la protesta" Els "poderosos" ho són perquè nosaltres els hi donem el poder. Si els hi traiem, no són res! En democràcia, qui te el poder? Doncs això!