El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium crida a l’autoinculpació: “En Jordi Cuixart no va actuar sol”
  • CA

Després de saber que ha estat condemnat a nou anys de presó, Jordi Cuixart ha demanat al poble català “reincidència” i “desobediència” contra la sentència del judici de l’1-O. I els ciutadans han respost i acompanyat el vicepresident d’Òmnium Cultural Marcel Mauri i la Junta Nacional de l’entitat des de la seva seu, on centenars de persones s’han concentrat des de quarts d’onze d’aquest 14 d’octubre que passarà a la història del país, fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La ciutadania ha començat a prendre els carrers i demostrar que vol recuperar l’esperit del mateix 1-O i del 3-O, quan el poble va aturar-se per protestar contra la resposta violenta de l’estat espanyol al referèndum que havia aprovat dies abans el Parlament de Catalunya. “No ens feu por”, “Ho tornarem a fer”, “Puigdemont, el nostre president” i “Espanya no té cura, és una dictadura” han estat algun dels càntics que els manifestants han entonat abans que Mauri prengués la paraula i fes una crida a l’autoinculpació.

“Si exercir els nostres drets és delicte, nosaltres som delinqüents. Avui comença una campanya d’autoinculpació a la qual animem els nostres socis a sumar-s’hi. No podem acceptar aquesta vulneració de drets. Demanem a l’estat espanyol que ens vingui a buscar a tots nosaltres. El Jordi Cuixart no va actuar sol. Ens inculpem davant la justícia espanyola. Assumim les conseqüències”, ha afirmat amb contundència el vicepresident d’Òmnium, que ha recordat que “un conflicte polític només es pot resoldre des de la política” i que “la reincidència és l’única resposta possible a la sentència”.

“La junta directiva d’Òmnium vol reiterar el nostre compromís en defensa dels drets que han estat vulnerats i condemnats. Els drets no són de cap Borbó ni jutge, sinó del poble. Des d’avui, l’Espanya borbònica pot enviar a la presó qualsevol moviment social que intenti promoure la llibertat d’expressió”, ha seguit declarant davant els manifestants un Mauri que els ha demanat “mobilització” i “lluita no violenta” contra la repressió després que l’estat hagi materialitzat “el final d’un procés d’involució dels drets i de persecució ideològica”: “Som davant un atac molt greu al nostre país. Espanya ha dictat venjança contra els líders polítics que van posar les urnes i els ciutadans que van optar per la llibertat”.

La manifestació d’Òmnium Cultural ha finalitzat amb un missatge d’optimisme per impregnar l’independentisme de bones sensacions de cara a uns dies de dictar la sentència popular al carrer. De defensar els drets vulnerats als carrers, que “seran sempre nostres”. “Hi som. Ens tenim. La lluita pels drets i la llibertat és la més bonica de les batalles que podem lliurar. Sortim al carrer”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa