El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium fa balanç de la “repressió de l’Estat contra la dissidència”
  • CA

Òmnium continua fent el seu paper d’entitat civil organitzada per coordinar els diversos fronts del procés. Aquest matí l’entitat, ha presentat una iniciativa que fiscalitza la repressió de l’Estat en els darrers dos anys arran del referèndum. Concretament, el portaveu d’Òmnium, Marcel Mauri, xifra en 2.500 persones les que han estat represaliades en els darrers 24 mesos per motius polítics. “Podem parlar de repressió de l’Estat contra la dissidència”, ha reblat Mauri en un acte al Convent de Sant Agustí de Barcelona.

 

Òmnium ha buscat la complicitat d’entitats per engegar la nova campanya de denúncia com ara Anaïs Franquesa, coordinadora d’Iridia; Xavier Pellicer, d’Alerta Solidària i David Fernàndez, activista i exdiputat de la CUP. Tots han retret el sistema repressiu judicial i policial als operadors del procés. “És claríssima la voluntat de violar les drets fonamentals”, ha detallat Pellicer. Tots han destacat com el “sistema” repressiu va més enllà dels jujtats a través de la llei de Seguretat Ciutadana -amb més de 200 sancions-, la biosfera meditàtica que criminalitza la protesta o bé la impunitat amb que campa l’extrema dreta.

 

“Aquest octubre i novembre 21 persones van rebre cops de porra al cap, una actuació desproporcionada i prohibida”, ha apuntat Franquesa. “Les situacions viscudes atempten contra drets fonamentals. L’exercici de drets fonamentals no es poden veure com una amenaça”, ha reblat. Mauri. “Ens posem al costat de totes les víctimes, demanem la fi de la repressió, la despolitització de la justícia i que el govern espanyol escolti les més de 50 organitzacions internacionals que demanen l’alliberament dels presos polítics i exiliats”, ha repetit Mauri. “L’objectiu de la repressió i la vulneració de drets és aturar i trencar qualsevol mena de mobilització que tingui una reivindicació clara. Cal posar al centre del debat el motiu pel qual totes aquestes persones han estat represaliades”, ha afegit Franquesa.  Per altra banda, Fernàndez ha sumat en aquest paquet repressiu els fons reservats que utilitzen les forces policials per perseguir l’independentisme.

 

 

 

Segons l’informe d’Òmnium “la repressió contra la dissidència” té un balanç de 12 condemnats, 9 exiliats, 292 detinguts, 13 causes obertes contra els alcaldes, 1083 ferits durant el Primer d’Octubre, 313 ferits per les protestes per la sentència, 12 persones en presó preventiva, 40 investigats al Jutjat número 13 pel referèndum i 18 investigats per clonar webs. Sobre les mesures preventives que caldria prendre en aquest marc repressiu: i guanyar el conflicte polític, el coneixement dels seus propis drets, que la gent que no es mobilitzi sigui còmplice amb els abusos que es puguin registrar. “No direm que mai que la gent no es tapi en les mobilitzacions”, ha subratllat Pellicer. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa