El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium avisa que els premisos de treball dels presos polítics “no són la llibertat”
  • CA

El president del Parlament, Roger Torrent, ha rebut el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en el marc de la campanya que duu a terme l’entitat perquè “acabi la judicialització i la repressió”, i ha fet una crida a fer “pressió social a favor de l’aminstia no només dels presos polítics condemnats per sedició, sinó del miler de represaliats arran de l’1-O”. Així ho ha explicat Mauri en acabar la reunió amb Torrent, tot reconeixent que l’amnistia és una decisió política que ara per ara és complicada, donades les majories parlamentàries a Madrid. 

En aquest sentit, Mauri ha volgut avisar “que malgrat que hi hagi els premisos de treball o de voluntariat dels presos polítics en cap cas no són la llibertat”, motiu pel qual cal continuar treballant per aconseguir una amnistia general, “imprescindible per a tots els que pateixen la repressió ara o en un futur i que tenen causes obertes”. 

Mauri es va reunir la setmana passada amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per explicar-li la campanya, i ho farà amb diverses entitats i institucions del país. Torrent li ha agraït la feina que fa Òmnium i li ha transmès que “com a societat civil hem d’empényer, i en tot cas que sigui la política qui prengui el relleu, i no com ha passat en els darrers anys, on la política ha estat substituïda per la judicialització”.   

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa