El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Òmnium adverteix el Govern: “No acceptarem dilacions ni rebaixes” en l’1-O
  • CA

 

Els socis d’Òmnium Cultural han aprovat un manifest on adverteix el Govern que l’entitat serà “exigent” amb l’executiu perquè garanteixi el dret a l’autodeterminació i l’aplicació del resultat del referèndum. El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, acompanyat de la Junta Directiva i les territorials de l’associació, ha llegit un text que interpel·la directament l’executiu: “No acceptarem ni ens farem còmplices de dilacions ni rebaixes al mandat democràtic”. A més, el manifest reclama “fermesa” tant a entitats com a institucions, partits i alcaldes per garantir el referèndum, així com la proclamació de la República en cas que guanyi el ‘sí’. Òmnium ha celebrat aquest divendres a la tarda la seva Assemblea General al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Un dia abans de l’acte d’alcaldes sobiranistes a favor del referèndum, i a tres dies que el Govern i JxSí expliquin les garanties de l’1-O, i n’expliquin el cens i més detalls al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Òmnium ha aprofundit el seu discurs polític i ha demanat de manera clara i contundent al Govern que compleixi amb el mandat de culminar el procés. “Som al cap del camí i ha arribat el moment de la veritat”, ha exclamat Cuixart, acompanyat de la direcció de l’entitat i de les seves 40 juntes territorials. 

 

Així mateix, el president d’Òmnium s’ha dirigit als alcaldes del país i s’ha mostrat “convençut” que cap edil “defugirà el compromís democràtic amb les urnes”, i que per tant “actuarà en consciència i sentit històric al marge de consignes de partit o d’amenaces de l’Estat”. A més, l’entitat es compromet, amb el manifest ‘Crida d’Òmnium a la democràcia’ a “treballar incansablement” per defensar la democràcia, “per responsabilitat i sentit d’Estat”, i assumint les “conseqüències col·lectives o individuals que això pugui comportar”. L’entitat que presideix Cuixart marca perfil propi amb un discurs polític concloent, i assegura que a l’organització no la frenaran “multes polítiques, ni amenaces, ni inhabilitacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa