El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Omella aposta per “crear ponts i convivència” en el conflicte català
  • CA

El nou president de la Conferència Episcopal Espanyola, Joan Josep Omella, ha apostat aquest dimarts per “crear ponts, convivència i fraternitat” en tots els temes més delicats, com ara el conflicte català. “Quan hi ha voluntat de caminar junts podem aconseguir-ho, quan volem enfrontar-nos això sempre produeix ferides i dolor, i això no ho voldria per al nostre poble espanyol i per a la nostra església catòlica”, ha argumentat en la seva primera roda de premsa després de ser escollit. Pel que fa a altres polèmiques amb el govern espanyol en matèria educativa o impositiva, Omella ha dit que no volen “privilegis”, però sí que se’ls tracti amb “dignitat i respecte”.

El també arquebisbe de Barcelona s’ha presentat com el coordinador dels bisbes espanyols, i ha assegurat que la CEE està per “col·laborar amb totes les institucions, també amb les de l’Estat”, perquè estan “al servei del bé comú”. “En un bon diàleg tots podem col·laborar”, ha dit en preguntar-li per polèmiques com la nova Llei d’educació. “Tots ens necessitem: ells ens necessiten i nosaltres estem disposats a col·laborar sempre amb tots”, ha afegit el cardenal, que ha desitjat èxit al govern espanyol en una societat “tan complexa” com l’actual i en temes “tan complicats”. “Resaré i col·laboraré en la mesura que pugui”, ha dit.

Sobre el coronavirus, ha reconegut que li agradaria rebaixar l’alarma, i ha recordat les morts per grip o per accidents de trànsit. Omella no ha volgut situar-se en el sector moderat de l’església ni en cap altre. Segons ell, “no hi ha tant sector, sinó alguna sensibilitat”. “Tractem de treballar sempre en equip. Malgrat els matisos som germans i ens estimem”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa