El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ombra del dubte s’estén a les proves recollides a la furgoneta de la Rambla
  • CA

Trobar un NIE i un passaport sobre el seient del copilot després de recórrer 750 metres fent ziga-zaga per la Rambla no és normal. Així ho han constatat no només les defenses dels acusats del 17A sinó també el president del tribunal, Félix Alfonso Guevara, que ha volgut insistir en aquest punt en la jornada d’aquest matí del judici dels atemptats. Aquest ha estat el punt estrella en la sessió d’aquest dimecres del judici pels atemptats del 2017, a més del fet que la furgoneta no estava retolada de manera vistosa amb la marca Telefurgo, contràriament al que indiquen els atestats.

Els encarregats de generar dubtes sobre les inspeccions oculars de la policia han estat l’advocada de l’acusat Mohamed Houli, Mari Carmen González; el defensor de Driss Oukabir, Luis Álvarez i el mateix president del tribunal. En concret, la qüestió és que a l’interior de la furgoneta es va localitzar un passaport espanyol a nom de Mohamed Houli, el Número d’Identificació d’Estranger (NIE) de Younes Abouyaaqoub –el conductor– i més documents personals d’aquest terrorista, abatut dies després de l’atropellanent a Subirats.

Precisament, les fotografies de la troballa d’aquests documents mostren que eren al seient del copilot. Cap dels tres mossos que van fer la inspecció ocular de la furgoneta i el registre fotogràfic abans d’emportar-se-la en dipòsit han pogut aclarir si de bon principi ja estaven posats així. Segons els agents declarants, han apuntat que el vehicle estava custodiat perquè “hi havia policia per tot arreu”. Dos dels agents han suposat que hi havien anat els TEDAX, el servei d’explosius dels Mossos, i una agent ha admès que sí que l’havien avisada que abans hi havia passat el servei d’intervenció d’explosius per fer el reconeixement. Els agents declarants han estat el 901, 771, 822, 823, 824 784, 786 i 794. Ningú, però, ha pogut assegurar que els policies que van veure la furgoneta abans de la inspecció ocular haguessin remenat o no el seu contingut.

El fet de trobar els documents ben posats al seient ha generat que el mateix fiscal, Miguel Ángel Carballo, preguntés als agents si era possible que aquests documents els haguessin deixat “companys seus”. L’estranyesa de trobar proves de càrrec tan incriminatòries tan ben posades ha generat certa expectació al judici. Una raresa incrementada pel fet que els atestats assenyalen que la furgoneta Fiat Talento, 7086JWD, anava rotulada amb les lletres Telefurgo, la companyia de lloguer d’aquests vehicles. L’advocat de Driss s’ha agafat a les fotografies dels atestats que ha fet mostrar per ensenyar que no ho estaven pas, de rotulades. Finalment, ha estat el mosso 182 el que ha aclarit la situació. Aquest va ser el membre de la policia científica que va analitzar la furgoneta ja al complex Egara. “Es veia la marca tot i que els rètols estaven arrencats, suposo que per l’efecte de la cola”, ha sospesat.

La documentació dels terroristes a la furgoneta aturada a la Rambla

La documentació dels terroristes a la furgoneta aturada a la Rambla

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel de Manresa a novembre 18, 2020 | 16:20
    Manel de Manresa novembre 18, 2020 | 16:20
    No doneu-li més voltes i deisem de perdre el temps. Es tracta d'un crim d'estat per un b é superior com era la unitat d'espanya. Massa cosas no quadren i massa poc interés en aclarir-les per molt que una mica de teatre si que estan fent. Es demostrarà un altre cop alló que passa a les dictadures.. que la justicia diu una cosa i no queda altre remei que acatar però de creure ni parlar-ne.
  2. Icona del comentari de: Massa morts prop del PP a novembre 18, 2020 | 19:44
    Massa morts prop del PP novembre 18, 2020 | 19:44
    Els del PP hauran de carragar amb dos possibles grans crims? Els de la Rambla, cada cop es veu més clar la intervenció de l'estat i, Deu persones vinculades a la corrupció del PP han mort fins ara en circumstàncies estranyes Destaquen l'ex-batllessa de València, Rita Barberá, i l'ex-president de Caja Madrid, Miguel Blesa, a més de l'ex-tresorer del PP, Álvaro Lapuerta, en coma des del 2013 (Vilaweb) 10 morts llavors, sense autòpsia i encara n'hi va haver més. Massa morts prop del P
  3. Icona del comentari de: Massa morts prop del PP a novembre 18, 2020 | 19:46
    Massa morts prop del PP novembre 18, 2020 | 19:46
    El PP haurà de carregar amb la mort de dos grups de persones, els de la Rambla, cada cop s'acosta més a un crim d'estat i, el grup on destaquen l'ex-batllessa de València, Rita Barberá, i l'ex-president de Caja Madrid, Miguel Blesa, a més de l'ex-tresorer del PP, Álvaro Lapuerta, en coma des del 2013 (Vilaweb) 10 morts llavors, sense autòpsia i encara n'hi va haver més. Massa morts prop del PP
  4. Icona del comentari de: Els deixebles catalanets d'Aznar i d'Acebes a novembre 18, 2020 | 19:52
    Els deixebles catalanets d'Aznar i d'Acebes novembre 18, 2020 | 19:52
    Que si la motxilla, que si el titadine, que si ETA, que si una conspiració de Zapatero i els seus sequaços. Sou com el PP de llavors, indepes catalanets i com els Luís del Pino, Losantos, "peones negros" i tal de després.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa