L’Olivera sobiranista es batejarà el proper 14 de desembre

L’amnistia serà la clau de volta del nou projecte polític

Nou actor polític a la vida política catalana. Després de quatre mesos de reunions, trobades i trucades, el proper 14 de desembre veurà la llum la “Convenció Republicana del Sobiranisme Progressista”. Una jornada que proposa segons la convocatòria refer “l’esperit unitari” dels “grans acords de la societat catalana” que “ajudi a construir algunes de les fites que han de referenciar la lluita dels propers anys per una Catalunya justa, neta, feminista i lliure”. 

 

De fet, és un gran conclave presentat aquest matí, per “fer una reflexió estratègica” del “sobiranisme republicà rupturista”. Una mena de gran plataforma de pensament de les organitzacions d’esquerra del país que han fet el pas cap el sobiranisme. Una Olivera sobiranista que integra diverses visions del progressisme independentista.

 

 

 

Entre els assistents que han confirmat la seva assistència s’hi compten MES-Moviment d'Esquerres, Poble Lliure, Som Alternativa, EUiA, Acord d'Esquerres per la República Catalana, Acció per la República, Sobiranistes, Avancem, ERC, Fundació l'Alternativa, Jovent Republicà, JCC, Pirates, República para [email protected], Exigents.Cat, Fundació Irla, La Forja, La Crida, Comunistes de Catalunya, L’Aurora-Organització Marxista, Guanyem Badalona, Guanyem Cerdanyola, Intersindical-CSC. També han anunciat la seva participació però a titol individual persones de CCOO, USTEC i UGT.

 

Un dels portaveus i impulsors és Joan Josep Nuet, també diputat d’ERC al Congrés, que insisteix en desmarcar aquesta iniciativa de la dinàmica o cicles electorals com una virtual megacoalició de cara les eleccions al Parlament. La jornada es dividirà en tres seccions: “drets universals”, “estratègia unitària” i “llibertats republicanes”.  Cada àmbit tindrà relators que resumiran les idees aportades. L’àmbit que busca més conjura global és el “d’estratègia unitària”, que s’estableix com una “coordinació general de les organitzacions polítiques i socials a partir de la generació i contraposició de possibles escenaris”. Com a base, aquesta part pren l’amnistia i com s’organitza “la resistència antirepressiva per aconseguir la llibertat tant de les preses polítiques com de les exiliades”.

 

 

Comentaris (6)
cge Fa 3 dies
Queda algú que lluiti per la INDEPENDENCIA?. TAMBÉ PER AL-LUSIONS, PROU DE FER SERVIR EL FEMINÍSME, PER QUEDAR BÉ, JO SÓC DONA I N'ESTIC FARTA DE TANTA FEMINEMITZACIÓ DE LES PARAULES.
Ramon Fa 4 dies
M'hi cago en Duran. Tanmateix, abans que això, Duran.
Sometent Fa 4 dies
Sobretot sobretot... dividim-nos d'acord?!! Quina creu!
TSSO Fa 4 dies
Això és la pista d'aterratge del proper. Ras i curt
Pep Fa 4 dies
Menys simbolismes i més independentisme!!!!
No se puede ser más tonto Fa 4 dies
Sobre todo porque está Nuet, el tonto máximo. Pedir lo imposible es sinónimo de fracaso absoluto. Empieza bien la Olivera.