El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Olivera sobiranista es batejarà el proper 14 de desembre
  • CA

Nou actor polític a la vida política catalana. Després de quatre mesos de reunions, trobades i trucades, el proper 14 de desembre veurà la llum la “Convenció Republicana del Sobiranisme Progressista”. Una jornada que proposa segons la convocatòria refer “l’esperit unitari” dels “grans acords de la societat catalana” que “ajudi a construir algunes de les fites que han de referenciar la lluita dels propers anys per una Catalunya justa, neta, feminista i lliure”. 

 

De fet, és un gran conclave presentat aquest matí, per “fer una reflexió estratègica” del “sobiranisme republicà rupturista”. Una mena de gran plataforma de pensament de les organitzacions d’esquerra del país que han fet el pas cap el sobiranisme. Una Olivera sobiranista que integra diverses visions del progressisme independentista.

 

 

Entre els assistents que han confirmat la seva assistència s’hi compten MES-Moviment d’Esquerres, Poble Lliure, Som Alternativa, EUiA, Acord d’Esquerres per la República Catalana, Acció per la República, Sobiranistes, Avancem, ERC, Fundació l’Alternativa, Jovent Republicà, JCC, Pirates, República para Tod@s, Exigents.Cat, Fundació Irla, La Forja, La Crida, Comunistes de Catalunya, L’Aurora-Organització Marxista, Guanyem Badalona, Guanyem Cerdanyola, Intersindical-CSC. També han anunciat la seva participació però a titol individual persones de CCOO, USTEC i UGT.

 

Un dels portaveus i impulsors és Joan Josep Nuet, també diputat d’ERC al Congrés, que insisteix en desmarcar aquesta iniciativa de la dinàmica o cicles electorals com una virtual megacoalició de cara les eleccions al Parlament. La jornada es dividirà en tres seccions: “drets universals”, “estratègia unitària” i “llibertats republicanes”.  Cada àmbit tindrà relators que resumiran les idees aportades. L’àmbit que busca més conjura global és el “d’estratègia unitària”, que s’estableix com una “coordinació general de les organitzacions polítiques i socials a partir de la generació i contraposició de possibles escenaris”. Com a base, aquesta part pren l’amnistia i com s’organitza “la resistència antirepressiva per aconseguir la llibertat tant de les preses polítiques com de les exiliades”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa