Ofereixen el domini .cat a Wikileaks

Tot i això, al domini .cat no s'hi pot allotjar contingut que no estigui en català

Un grup d'internautes ha posat en marxa el wikileaks en el domini .cat. És un dels gairebé 600 "miralls" amb què compta la pàgina web de les filtracions. Aquesta és una de les respostes de la comunitat digital als atacs que ha patit el portal i a l'empresonament del seu fundador, Julian Assange. Els "miralls" són còpies de la web en servidors d'altres països, de manera que si el lloc "mare" és deshabilitat, la resta podran continuar difonent la documentació secreta.

Tot i aquesta utilització,  al domini .cat no s'hi pot allotjar contingut que no estigui en català en la seva majoria  i de fet, Wikileaks està íntegrament en llengua anglesa. Per tant, teòricament, no s'hauria d'haver pogut associar aquest domini en concret.

Catalunya a Wikileaks

Dimarts també es va saber que Catalunya apareix als famosos documents destapats per Wikileaks, encara que les referències eren escasses i només s'associa a tres assumptes: la investigació sobre terrorisme islàmic (un cop), la presència de l'anomenada "màfia russa" (un cop) i les qüestions polítiques.

Ahir, per altra banda, també va sortir publicat que després que Barack Obama arribés a la Casa Blanca -ara fa dos anys-, el Pentàgon va demanar poder atracar bucs militars de propulsió nuclear a Tarragona.

 
 

Comentaris