El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ocaña avisa que Catalunya pot ser intervinguda
  • CA

El secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, ha advertit avui al Govern de la Generalitat que l’executiu espanyol intervindrà i li limitarà la capacitat d’endeutar-se si supera els objectius de dèficit fixats al Consell de Política Fiscal i Financera, tal com va afirmar també el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, en una entrevista al Financial Times. Segons Ocaña, no es tracta d’una “amenaça”, sinó d’un “recordatori” que cal complir en matèria fiscal “com ho fa l’Estat”, tot i que el dèficit de l’Administració central triplica el dels governs territorials.

El secretari d’Estat d’Hisenda ha advertit, en un seminari sobre fiscalitat, que si Catalunya incompleix els objectius de dèficit l’Estat no dubtarà en intervenir. “Per descomptat si se supera l’objectiu, com sembla que serà el cas, caldrà fixar un calendari i uns escenaris d’emissió de deute que necessariament hauran de reconduir la despesa d’aquesta comunitat autònoma”, ha insistit.

Les afirmacions secretari d’Estat d’Hisenda van en la línia de les del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero i l’expresident espanyol, José María Aznar. Ambdós aposten per “harmonitzar” l’Estat de les autonomies per evitar “duplicitats” i “entrebancs” de les administracions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa