Obriran expedient sancionador a la CUP de Badalona pels cartells de Franco

La proposta del PP ha comptat amb els vots a favor del PSC, C's i el grup del PDeCAT i Unió

 

El ple de Badalona (Barcelonès) ha donat llum verda a una moció del PP per exigir al govern local que iniciï els tràmits per obrir un expedient sancionador a la CUP "per incomplir l'ordenança de civisme" amb la polèmica campanya de cartells de Franco. El text ha comptat amb els vots a favor dels populars, el PSC, C's i el grup del PDeCAT i Unió. Hi han votat en contra Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA. La moció també exigeix a la CUP que retiri els cartells en un termini màxim de 48 hores i demana a l'executiu local que en cas que no es compleixi aquesta directriu sigui el servei de neteja municipal el que els tregui i es denunciï la CUP perquè assumeixi l'import de la factura.

El text indica que "s'han enganxat cartells en llocs on no està permès fer-ho" d'acord amb l'Ordenança de Civisme de Badalona. Alhora apunta que s'ha fet una demostració "d'una gravíssima actitud incívica" i d'una enorme "falta de respecte" cap a tots els ciutadans de Badalona. "Veuen com els propis dirigents que són els que haurien de vetllar per mantenir la ciutat en les millors condicions possibles són els primers que no compleixen la normativa que s'aprova en aquest ple municipal", manifesta la moció. 

 

 

Així mateix assenyala que el cost de la retirada d'aquests cartells l'acabaran pagant tots els habitants del municipi i que l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, i els membres de l'equip de govern tenen l'obligació "d'investigar els fets i sancionar els responsables d'aquest incompliment flagrant de les normatives municipals".

 

 

En aquesta línia considera que si l'alcaldessa i l'executiu de Badalona no actuen en contra de la CUP estaran adoptant un "tracte de favor" i una actitud "prevaricadora".

 

 

Per tot plegat també demana a l'alcaldessa, com a responsable de la Guàrdia Urbana, que prengui les mesures necessàries per aplicar l'ordenança de civisme i sancionar aquells que han participat en la campanya. 

 

Comentaris