Objectiu del Govern: rebaixar el fracàs escolar del 32% al 10% el 2020

Es tracta d'un pla "d'ofensiva" contra el fracàs escolar que permeti situar Catalunya per sota de la mitjana europea, que se situa actualment al 14%.

La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha dissenyat un pla per rebaixar el fracàs escolar del 31,9% al 10% en nou anys, i ajustar-se així al repte de la Unió Europea (UE) per al 2020. Segons ha exposat la consellera Irene Rigau en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, es tracta d'un pla "d'ofensiva" contra el fracàs escolar que permeti situar Catalunya per sota de la mitjana europea, que se situa actualment al 14%.

Un altre dels objectius de la Conselleria serà afavorir l'èxit dels alumnes en l'ensenyament postobligatori, dels quals actualment acaben un 61,4% respecte de l'objectiu de situar-los al 85%.

Per altra banda, Rigau ha obert la porta a introduir exàmens de setembre en Secundària perquè els alumnes no deixin de millorar, encara que no hagi classes a l'estiu. Segons ha explicat el departament ja ha iniciat negociacions amb la comunitat educativa per a analitzar la viabilitat de la proposta.

 
 

Comentaris