El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Obiols, Fisas i Vidal-Quadras no volen renunciar a la classe "business"
  • CA

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Raül Romeva (ICV) són els únics, amb la balear Rosa Estarás (PP), que accepten volar en classe turista. La resta d’europarlamentaris de l’Estat espanyol es van negar ahir a estrènyer-se el cinturó i renunciar a viatjar en “business” per als vols de menys de quatre hores.

El socialista Raimon Obiols i els populars Alejo Vidal-Quadras i Santiago Fisas han votat en contra d’estalviar en bitllets d’avió, com la resta del PSOE i del PP i l’àmplia majoria de l’Eurocambra: 402 vots contra només 216 i 56 abstencions. Maria Badia (PSC) ha optat per abstenir-se.

El Parlament Europeu ha aprovat apujar-se el pressupost el 2,3% (cinc dècimes per sota de la inflació mitjana a la UE), fins a 1.725 milions d’euros, i ha rebutjat estalviar en bitllets d’avió i congelar els complements del seu sou, com les dietes.

Els eurodiputats tenen un sou base mensual de 6.200 euros i cobren fins a 40.736 euros de despeses l’any i això sense comptar els bitllets d’avió i els viatges (que se’ls abona a banda) ni els 4.300 euros que reben cada mes per a despeses d’oficina o els 17.000 amb què paguen els assistents.

Salgado contra els eurodiputats

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha afirmat que els europarlamentaris haurien d’haver “donat suport” a la iniciativa perquè, malgrat que la proposta presenti mostres de “populisme”, “els governants públics hem de donar exemple”.

Salgado ha assegurat que no coneix els motius que han portat els eurodiputats del PSOE a abstenir-se, tot i que ha excusat els seus companys. “A vegades depèn dels plantejaments que tenen un caràcter tan populista que es diu no a les formes més que no al fons”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa